Ο υπουργός Γεωργίας στο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, αναμένεται να παραστεί στο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, που ξεκινά σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο στην Κορώνη.
Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Πύλου – Νέστορος, «για μια ακόμη χρονιά ο υπουργός θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος σε συνεργασία με το Μανιατάκειον Ίδρυμα και αποσκοπούν στη διαφύλαξη και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου και ολόκληρης της χώρας. Ιδιαίτερα φέτος, το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής εντάσσεται στο πλαίσιο των “Θεσμοφορίων 2013”, ενός νέου θεσμού που καθιερώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο την ανάδειξη των τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και τη διασύνδεσή τους με τον πολιτισμό και τον τουρισμό».
Το σημερινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
19.00 – 21.15 Κτήριο Κλάπα
Ημερίδα: «Καλές Πρακτικές»
-Χαιρετισμοί από το δήμαρχο Πύλου – Νέστορος, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Παρουσίαση από εκπρόσωπο του Μανιατάκειου Ιδρύματος με το θέμα «Μεσογειακή Διατροφή και Μεσσηνιακή Κουζίνα: Η ιστορία και η παράδοση αξιολογήθηκαν από την UNESCO»
-Παρουσιάσεις από υπηρεσιακούς παράγοντες από τα αρμόδια υπουργεία
-Παρουσίαση Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας
-Παρουσίαση από εκπρόσωπο του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλης
22.00 Συναυλία κλασσικής μουσικής.