Παρουσίαση της “Αρχαίας Μεσσήνης” στη Μόσχα το Μάρτιο του 2014


Στόχος να ενισχυθεί το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από τη Ρωσία στη Μεσσηνία
 
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε χθες από τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη, το δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο, τον πρόεδρο της Διαδημοτικής Επιτροπής Νομού Μεσσηνίας κ. Ψαρούλη, τη διευθύντρια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας, Θεοδώρα Γιαννίτση και την κα Γεωργία Μαθιοπούλου από την Ελληνική Πρεσβεία Μόσχας.
Ο κ. Θέμελης τους ξενάγησε στους χώρους της Αρχαίας Μεσσήνης, στο θέατρο που αναστηλώνεται, την αγορά και το αρχαίο στάδιο. Συζήτησαν δε τα δεδομένα της παρουσίασης της Αρχαίας Μεσσήνης στη Μόσχα, που προγραμματίζεται για το Μάρτιο του 2014, σε συνδυασμό με τη συμμετοχή της Μεσσηνίας στη μεγάλη έκθεση τουρισμού της Μόσχας. Στόχος είναι να ενισχυθεί το άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από τη Ρωσία προς τη Μεσσηνία.
Επίσης, συζητήθηκαν άλλα θέματα τουριστικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, καθώς και προώθησης των τοπικών προϊόντων.
Στο μεταξύ, σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο που αφορούν στη διοργάνωση από το Φεστιβάλ Αθηνών της εκδήλωσης στην Αρχαία Μεσσήνη στις 3 Αυγούστου, στην οποία, μεταξύ άλλων, συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Μεσσήνης, το «Διάζωμα» και άλλοι φορείς, και την αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων από Μεσσήνιους, ο δήμαρχος καταβάλλει προσπάθειες αντιμετώπισης στο μέτρο του δυνατού του ζητήματος.