Παρουσίαση του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού (Φωτογραφίες και βίντεο)


Παρουσίαση των καλλιτεχνών και των παραστάσεων του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού πραγματοποίησαν ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» απόψε  στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας.
Στην αρχή το λόγο πήρε η Βίκυ Μαραγκόπουλου, μετά μίλησε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νικάς, ενώ την παρουσίαση των παραστάσεων έκανε η Χριστίανα Γαλανοπούλου.


Πρεμιέρα στο Μέγαρο Χορού στις 18 Ιουλίου
 
Τέσσερις παραστάσεις στο Στούντιο Δοκιμών
 

Το Φεστιβάλ, μετά από δεκαεννέα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, είναι πλέον γνωστό σε όλους για τη σταθερή του συμβολή στην καλλιτεχνική ζωή της χώρας, με διεθνή ακτινοβολία. Επίτευγμα πολιτιστικής αποκέντρωσης, έχει χαρακτηριστεί πρότυπο και έχει επαινεθεί επανειλημμένως για την παραδειγματική λειτουργία του, τη διαρκή ανάπτυξη και τη σταθερή πορεία του, που το κατατάσσουν σε ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα ευρωπαϊκά φεστιβάλ χορού και τα μεγάλα ευρωπαϊκά πολιτιστικά γεγονότα.
Με το έργο που επιτελούν, το Διεθνές Κέντρο Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού έχουν πλέον συνδέσει άρρηκτα την Καλαμάτα με το σύγχρονο χορό και την τοπική κοινότητα με τον πολιτισμό.
Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του έξι παραγωγές από το διεθνή χώρο και πέντε από την Ελλάδα. Οι καλλιτέχνες προέρχονται από τρεις ηπείρους: Ευρώπη (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ελλάδα), Αφρική (Νιγηρία) και Νότιο Αμερική (Εκουαδόρ).
Περιλαμβάνει, επίσης, δύο σεμινάρια – εργαστήρια, με εκπαιδευτές από την Ισπανία και την Ελλάδα. Το ένα εξ αυτών, με την ονομασία playforKALAMATADANCEFESTIVAL, θα αποτελέσει ένα πρωτότυπο και ευχάριστο εργαστήρι για όλους, που θα επικεντρωθεί στο φετινό Φεστιβάλ, με τις Σοφία Μαυραγάνη και Σάνια Στριμπάκου.
Το εργαστήρι αυτό θα διαρκέσει από το Σάββατο 20 έως την Πέμπτη 25 του μήνα. Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι τις 5 Ιουλίου. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Η πρεμιέρα θα γίνει στις 18 Ιουλίου, στις δέκα το βράδυ, με την παράσταση Drumming της ομάδας Rosas/Anne Teresa Keersmaeker, η οποία θα παρουσιαστεί και στις 19 Ιουλίου.
Στις 20 και 21 Ιουλίου, στο Στούντιο Δοκιμών του Μεγάρου, θα παρουσιαστεί το Excoposition universelle της ομάδας L’A/Rachid Ouramdane, ενώ στις 23υ, στον ίδιο χώρο, η παράσταση «Μητέρες» της ομάδας Ίρις Καραγιάν/Ζήτα. Επίσης, στις 24 Ιουλίου στο Στούντιο Δοκιμών θα παρουσιαστεί το Pausing της ομάδας Cie Projet 11/ Γιάννης Μανταφούνης & May Zarhy.
Στο αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας θα παρουσιαστούν μόνο δύο παραστάσεις, στις 21 (What the Body Does Not Remember της ομάδας Ultima Vez/Wim Vandekeybus) και στις 25 Ιουλίου (Μέσα-εγκατάσταση βίντεο του Δημήτρη Παπαϊωάννου), οπότε θα πέσει και η αυλαία.
Παραστάσεις θα παρουσιαστούν ακόμη στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στις 19 και 20 (STILL/life της ομάδας Qudus Onikeku), στις 22 (Μια βραδιά χορού της Μαίρυ Βίγκμαν/Fabian Barba) και στις 24 Ιουλίου (Μικρές ζωές ή το σώμα που κατοικώ της ομάδας Ύψιλον/Αγγελική Στελλάτου).
Από σήμερα, ξεκινά και η προπώληση των εισιτηρίων, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 10.00-13.00 & 18.30-21.00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου). Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa και Mastercard). Tηλ. 27210 62043 και 27210 62045 / Φ: 27210 63715 (τις παραπάνω ημέρες και ώρες).
Α.Π.
 

http://youtu.be/IoDMaARQTBc

http://youtu.be/Olr4igdkTRk