Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Πιάτα μεσογειακής κουζίνας για την κατασκευή των οποίων θα χρησιμοποιηθούν προϊόντα της μεσσηνιακής γης, θα παρασκευάζουν έμπειροι, διάσημοι και καταξιωμένοι σεφ στο εστιατόριο «Ευ ζην» του ξενοδοχείου Elite City Resort στην Καλαμάτα το αμέσως προσεχές διάστημα.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του ξενοδοχείου ο κ. Νικήτας Κάρτσωνας, η αρχή γίνεται την Κυριακή 7 Ιουλίου με το σεφ Χριστόφορο Πέσκια. Όπως εξήγησε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Κάρτσωνας, «το Elite City Resort στα 15 χρόνια λειτουργίας του επιδιώκει, όχι μόνο να αναδειχθεί ως τουριστικό κατάλυμα, αλλά να αναδείξει και την περιοχή της Καλαμάτας ως ένα σημαντικό, υψηλών προδιαγραφών, προορισμό.
Η πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από αυθεντικά πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής μας, όπως είναι η γαστρονομία μας».
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως «η μεσσηνιακή κουζίνα έχει τέσσερα μυστικά: τα καλά φρέσκα συστατικά, τη σωστή χρήση των μυρωδικών (βοτάνων) και των μπαχαρικών, το διάσημο ελαιόλαδο και την απλότητά της. Αποτελείται από μια μεγάλη ποικιλία πιάτων που μπορούν να ικανοποιήσουν πλήρως τις γαστρονομικές αναζητήσεις τόσο των κρεατοφάγων όσο και των χορτοφάγων.
Στο νέο μας εστιατόριο, με θέα στο Μεσσηνιακό κόλπο και τις παρυφές του Ταϋγέτου, έμπειροι σεφ θα συνθέσουν πιάτα μεσογειακής κουζίνας χρησιμοποιώντας τις μοναδικές πρώτες ύλες της μεσσηνιακής γης με τρόπο που σέβεται και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γευστικά τους χαρακτηριστικά. Το γευστικό αποτέλεσμα συνδυάζεται αρμονικά με την υψηλή διατροφική αξία».
Ο σεφ
Ακολούθως ο γνωστός σεφ ανέφερε πως η Καλαμάτα είναι ευρύτατα γνωστή στα σούπερ μάρκετ του εξωτερικού, χαρακτήρισε τη μανιάτικη κουζίνα ως από τις αγαπημένες του, καθώς έχει χαρακτηριστικά μεσογειακής διατροφής, αφού με βάση το ελαιόλαδο έχει στηθεί μια ολόκληρη κουζίνα γύρω του, λιτή, αλλά ταυτόχρονα σπουδαία και μεγάλη.
Μίλησε, επίσης, για τις υπέροχες πρώτες ύλες, αλλά, κυρίως, τα νόστιμα ψάρια, χαρακτήρισε πολύ ωραία την προσπάθεια που ξεκινά το ξενοδοχείο να καλέσει και άλλους σεφ και κατέληξε λέγοντας πως την κουζίνα αποτελούν τα προϊόντα που είναι κοντά, ενώ απηύθυνε και κάλεσμα σε όλους να δώσουν το «παρών» στο «Ευ ζην» το βράδυ της Κυριακής.
Εταιρείες
Εκ μέρους της εταιρείας Παπαδημητρίου, η κα Ιωάννα Παναγιωτάκου αναφέρθηκε στα νέα της προϊόντα, ενώ εξέφρασε τη στήριξή της στη φετινή διοργάνωση με την ευχή πως θα πραγματοποιηθεί και άλλη, την ερχόμενη χρονιά.
Από την Οινομεσσηνιακή ΑΕ, ο Ευάγγ. Ξυγκώρος δήλωσε αρωγός και συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια, ενώ πρόσθεσε ότι ένα καλό και ελκυστικό πακέτο είναι και η γαστρονομική ανάδειξη προϊόντων πιάτων, ελκυστικών στον τουρίστα.