«Πόρτα» στο φεστιβάλ, επιμένει η Χρυσή Αυγή…


 
Ανακλήθηκε η άδεια για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Με μία απόφαση που μπορεί να μεταφραστεί ποικιλοτρόπως, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μανώλης Αγγελάκας, απαγορεύει κάθε πολιτική και συνδικαλιστική εκδήλωση στο Πάρκο Λιμενικού έως τις 30 Αυγούστου. Έτσι, το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής προς τιμήν του δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά στις αρχές Αυγούστου, μεταφέρεται, ίσως, σε άλλη, άγνωστη, ημερομηνία.
Πάντως, αν και η πρώτη επίσημη ανακοίνωση – αντίδραση της Χρυσής Αυγής (σ.σ. νωρίς χθες το μεσημέρι) δεν έλεγε τίποτα για την τύχη της εκδήλωσης, εν τούτοις ο βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Κουκούτσης είχε δηλώσει πρόσφατα στο «Θ» ότι «και ο Θεός ο ίδιος να κατέβει κάτω, το φεστιβάλ θα γίνει».
Επιπλέον, σε ανακοίνωση της Τοπικής Οργάνωσης του κόμματος, η οποία δημοσιεύτηκε χθες, αναφερόταν- μεταξύ άλλων- ότι «το φεστιβάλ θα γίνει κανονικότατα στις 4 Αυγούστου, σε κάθε περίπτωση και με οποιοδήποτε κόστος»! Μένει να δούμε ποια λογική θα επικρατήσει τελικά.
Πάντως, η πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στην Καλαμάτα, καθώς οι διοργανωτές υπογραμμίζουν ότι τη Χρυσή Αυγή πρέπει να απομονώσει ο ίδιος ο λαός.
Επιστρέφοντας στο θέμα του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας για το συγκεκριμένο θέμα, υπό το γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Μανώλη Αγγελάκα, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής της 5ης Περιφέρειας του Λιμενικού Σώματος με έδρα στην Πάτρα, Ιάκωβος Σέργης, ο κεντρικός λιμενάρχης Καλαμάτας Νικόλαος Γιαννουλάτος, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σταύρος Παπαχρήστου και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ο κ. Αγγελάκας, μετά το πέρας της σύσκεψης και στο περιθώριο των δηλώσεών του για τις αποφάσεις υλοποίησης του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος, ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «Εμείς –αυτή είναι η γνώμη μου, που είναι και άποψη της κυβέρνησης- είμαστε υπέρ της δημοκρατικής έκφρασης όλων. Αλλά η δημοκρατική έκφραση πρέπει να σταματάει εκεί που αρχίζουν οι ελευθερίες των υπολοίπων. Έχω γίνει κοινωνός όλου του προβληματισμού, και της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, και των θέσεων των ξενοδόχων, του Εμπορικού Συλλόγου, των κοινωνικών φορέων, της Αστυνομίας και του Λιμενικού.
Προσανατολιζόμαστε, η απόφαση θα ληφθεί εντός της ημέρας, να ζητήσουμε τη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων μέχρι τις 30 Αυγούστου στο συγκεκριμένο χώρο. Εκτός από το ότι πρέπει να διασφαλίσουμε την ομαλή ροή κατά την τουριστική περίοδο, που είναι τόσο σημαντική για την Καλαμάτα, την ίδια στιγμή διεξάγονται και έργα, όπως έχω πληροφορηθεί, οδοποιίας.
Εμείς δε θέλουμε με τίποτα να διασαλευτεί η ησυχία. Αντιλαμβάνομαι το δικαίωμα των δημοκρατικών κοινοβουλευτικών κομμάτων να εκφράζονται, όμως την ίδια στιγμή ζητώ από όλους να σεβαστούν και την κοινωνική ηρεμία που πρέπει να έχει Καλαμάτα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Κατά συνέπεια, προσανατολίζομαι στο να ανακληθούν οι αποφάσεις που έχουν βγει από το Λιμενικό Ταμείο για τη διεξαγωγή πολιτικών και συνδικαλιστικών εκδηλώσεων στο Πάρκο μέχρι τις 30 Αυγούστου, για να έχουμε τη σχετική ηρεμία».
Ο κ. Αγγελάκας πρόσθεσε, ύστερα από ερώτηση, ότι «η απόφαση δεν αφορά μόνο στη Χρυσή Αυγή, αφορά και άλλους πολιτικούς χώρους, γιατί εκτιμούμε ότι το λιγότερο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Καλαμάτα είναι να έχουμε διάφορες εκδηλώσεις και συγκρουσιακές καταστάσεις. Και θα κριθούμε από αυτή την απόφαση».
Αναλυτικά η σχετική απόφαση που εξεδόθη λίγο αργότερα λέει τα εξής: «Με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Μανώλη Αγγελάκα, ανακαλείται η έγκριση που είχε δοθεί, στις 20 Μαΐου 2013, στην “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ” του ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για την πραγματοποίηση εκδήλωσης, από 2 έως και 5 Αυγούστου, στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας.
Η ανάκληση της έγκρισης έγινε μετά από σειρά παρεμβάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας και επαγγελματικών φορέων της περιοχής, για την απρόσκοπτη λειτουργία της πόλης, εν μέσω της τουριστικής περιόδου, και τη μη διασάλευση της ηρεμίας και της τάξης από εκδηλώσεις πολιτικού – κομματικού χαρακτήρα, με αρνητικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Καλαμάτας.
Επιπρόσθετος λόγος για την ανάκληση είναι και η πραγματοποίηση έργων οδοποιίας, από το Δήμο, στον περιβάλλοντα χώρο του Πάρκου του Λιμενικού Ταμείου.
Σημειώνεται ότι η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη εκδήλωση, αλλά ισχύει για όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί στο συγκεκριμένο χώρο, έως και τις 30 Αυγούστου 2013».  


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ
 
Χούντα Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ
 
Με τον παραπάνω τίτλο σχολιάστηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής η απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μ. Αγγελάκα, να απαγορεύσει τη διεξαγωγή του φεστιβάλ στις 4 Αυγούστου.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Την απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης στο Πάρκο του Λιμενικού Ταμείου έως τις 30 Αυγούστου αποφάσισε πριν από λίγο (σ.σ. χθες) ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Πελοποννήσου. Αποτέλεσμα αυτής της απόφασης είναι να αρθεί η άδεια για την εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στο συγκεκριμένο χώρο στις 3 και 4 Αυγούστου, που είχε δοθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής Πελοποννήσου.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, ως γνήσιο φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων, σε συνεργασία με τα αναρχοκομουνιστικά απολειφάδια του ΣΥΡΙΖΑ, απαγόρευσαν την καθόλα νόμιμη εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Καλαμάτας. Φυσικά, δεν απαγόρευσαν την αυριανή συγκέντρωση των αναρχικών ούτε το φεστιβάλ του ΚΚΕ.
Η Μεσσηνία, προπύργιο εθνικιστικό, που έχει δεχθεί στη γη της χιλιάδες θύματα την περίοδο του συμμοριτοπολέμου, θα ανεχθεί αυτήν την προσβολή; Αυτή είναι η ισοπολιτεία και δημοκρατικότητα του Α. Σαμαρά; Η ελαφροδεξιά μάλλον γέρνει αριστερά!
Η πρόκληση αυτή δε θα περάσει. Καλούμε όλους τους Μεσσήνιους να στοιχηθούν στο Εθνικιστικό Κίνημα της Χρυσής Αυγής. ΕΠΟΝΤΑΙ ΝΕΟΤΕΡΑ».

Και αργότερα με νέα ανακοίνωση.

Ποτέ από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε εκδήλωση νομίμου πολιτικού κόμματος
 
Εδώ και πολύ καιρό είχαμε την πληροφορία ότι ο κατοχικός πρωθυπουργός (φον) Αντωνάκης θα διατάξει τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας να απαγορεύσει την 1η Γιορτή Ελληνικής Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, στις 3-4 Αυγούστου, επικαλούμενος λόγους «δημοσίας τάξεως».
Ο λόγος είναι ότι ο γερμανόδουλος Σαμαράς δε θέλει να ακούγεται το όνομα του εθνικού κυβερνήτη Ι. Μεταξά, γιατί η μεταξύ τους σύγκριση είναι αναπόφευκτη: ο Ι. Μεταξάς είπε το μεγάλο «ΟΧΙ», ο (φον) Αντωνάκης Σαμαράς λέει πάντα «ΝΑΙ» σε όλες τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων.
Τελικώς, σήμερα (σ.σ. χθες) επελέγη μια άλλη λύση, πιο πονηρή, από κάποια ανδρείκελα που είχαν μαζευτεί στο δημαρχείο της πόλης: «η απαγόρευση οποιασδήποτε εκδήλωσης στο Πάρκο του Λιμενικού, το μήνα Αύγουστο». Έτσι, και η αυριανή (σ.σ. σημερινή) επιδρομή των αναρχοκομμουνιστών στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί κανονικά (εφόσον δεν είναι ακόμα Αύγουστος και δε θα γίνει στο Πάρκο Λιμενικού) και το φεστιβάλ της ΚΝΕ, επίσης θα γίνει κανονικά στο Πάρκο του Λιμενικού (καθότι θα γίνει, όπως πάντα, το Σεπτέμβρη). Η μόνη εκδήλωση που θα απαγορευθεί είναι αυτή της Χρυσής Αυγής, γιατί καμία άλλη δεν έχει προγραμματισθεί για τον Αύγουστο στο Πάρκο του Λιμενικού.
Η απόφαση απαγόρευσης της εκδήλωσής μας είναι πρωτοφανής στα χρονικά. Ποτέ από το 1974 μέχρι σήμερα δεν είχε απαγορευθεί οποιαδήποτε εκδήλωση νομίμου πολιτικού κόμματος! Κι όλα αυτά, λίγες μόνο ημέρες πριν από την 39η επέτειο από την αποκατάσταση της (δήθεν) «δημοκρατίας» τους.
Η απαγόρευση της εκδηλώσεως, γίνεται σε αγαστή συνεργασία της Ν.Δ. με την αμερικανοκομμουνιστική συμμορία των κουκουλοφόρων-τρομοκρατών του ΣΥΡΙΖΑ, το μακρύ χέρι του συστήματος που ακούει στο όνομα ΚΚΕ, καθώς και διάφορα κακόφημα παρακρατικά σκουπίδια, που εμφανίζονται με διάφορες βαρύγδουπες ονομασίες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για έμμισθους ρουφιάνους των μυστικών υπηρεσιών (κι όχι μόνο των ελληνικών.). Αποτελεί δε το προανάκρουσμα για τη «μεγάλη» συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα επιβληθεί μετά τις επόμενες εκλογές από τους διεθνείς τοκογλύφους, για να «μην κάνουν παιχνίδι τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής», όπως προσφάτως ομολόγησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τατσόπουλος.
Καλούμε:
1ον) Τους τίμιους πατριώτες που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι στο κόμμα της Ν.Δ., που συνεργάζεται πλέον ανοιχτά με τις κομμουνιστικές συμμορίες, να έρθουν στο φυσικό τους χώρο, στη Χρυσή Αυγή.
2ον) Τους αγανακτισμένους Έλληνες που έχουν παγιδευτεί στη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζοντας ότι πρόκειται για «αντισυστημικό» κόμμα, να έρθουν στο μόνο πραγματικά αντισυστημικό κόμμα στην Ελλάδα σήμερα, στο μόνο κόμμα που απαγορεύονται οι εκδηλώσεις του από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας, στο μόνο κόμμα που τρέμουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και, επιμόνως, απαιτούν να τεθεί εκτός νόμου: στη Χρυσή Αυγή.
3ον) Τους νέους που έχουν παγιδευτεί στις ακροαριστερές συμμορίες, νομίζοντας πως πρόκειται για «επαναστάτες», να δουν την αλήθεια κατάματα: ότι η συγκυβέρνηση και οι κομμουνιστικές συμμορίες (ως κράτος και παρακράτος) πάνε χέρι-χέρι κατά της Χρυσής Αυγής, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο επαναστατικό κόμμα στην Ελλάδα.