Σημαντικές εξελίξεις για να «κλείσει» τον Ιούλιο η πολεοδομική μελέτης της Μικρής Μαντίνειας


Έφθασε στο Δήμο Καλαμάτας έγγραφο από τη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος, στο οποίο αναφέρεται – μεταξύ άλλων – ότι επειδή «η έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης του οικισμού της Μικρής Μαντίνειας έχει καθυστερήσει πολύ, λόγω των προβλημάτων που ανέκυψαν, είμαστε διαθέσιμοι εντός του Ιουλίου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου σας, προκειμένου να είναι δυνατή η παραπομπή του θέματος για γνωμοδότηση στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ».
Η προοπτική της παραπομπής του θέματος στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων προς έγκριση έρχεται σε συνέχεια της εγκρίσεως της γεωλογικής μελέτης όσον αφορά στην πολεοδομική μελέτη της Μικρής Μαντίνειας. Είναι αναγκαίες γι’ αυτό, όπως αναφέρεται στο έγγραφο, ορισμένες πρόδρομες ενέργειες: η προσαρμογή του πολεοδομικού σχεδίου όπου απαιτείται με βάση τα πορίσματα της γεωλογικής μελέτης και η επικύρωση των οριογραμμών των ρεμάτων.
Από πλευράς Δήμου Καλαμάτας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ανταπόκρισης εντός του Ιουλίου.