Στην Καλαμάτα θα τερματίσει η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών

Στην Καλαμάτα θα τερματίσει η Λαμπαδηδρομία Αιμοδοτών

Την Καλαμάτα θα έχει ως κατάληξη η 11η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, την οποία διοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Η λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει από το Καναλάκι του Δήμου Πάργας στις 18 Αυγούστου και θα καταλήξει, διατρέχοντας την Ελλάδα, στην Καλαμάτα στις 4 Οκτωβρίου.
Στην Καλαμάτα, υπό την αιγίδα του Δήμου, κατά το διάστημα από 4 έως 6 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί η 26η Αμφικτυονία των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Ελλάδος.
Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Παν. Νίκας είχε κάνει δεκτή την πρόταση να είναι η Καλαμάτα το πανελλαδικό επίκεντρο των δράσεων των εθελοντών αιμοδοτών κατά την προσεχή περίοδο, κάτι που επισφραγίσθηκε στην επίσκεψη την οποία πραγματοποίησαν στο Δημαρχείο στις 10 Ιουλίου ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και ο Λάμπρος Μπούκλης, σύμβουλος ποιότητας και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Ομοσπονδίας, καθώς και περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, παρουσία της αντιδημάρχου Μαρίας Οικονομάκου.
Αντικείμενο της 26ης Αμφικτυονίας θα είναι η ανάπτυξη της εθελοντικής αιμοδοσίας και η προώθηση της ιδέας δωρεάς ιστών και οργάνων σώματος.