Στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης…


Για πρώτη φορά, μετά από καιρό, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ξεκίνησε με την καθυστέρηση του «ακαδημαϊκού τετάρτου». Ας ελπίσουμε ότι και οι υπόλοιπες θα ξεκινούν στον ίδιο χρόνο… 
••• 
Ωστόσο, η συνέχεια, από πλευράς διάρκειας, ήταν απογοητευτική. Η συνεδρίαση, με περισσότερα από 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη και κάποια άλλα εκτός, διήρκεσε περίπου 4 ώρες, χωρίς πολλά (από τα θέματα) να χρειάζονται ιδιαίτερη ανάλυση. Μάλλον θα πρέπει να το προσέξει αυτό ο πρόεδρος Ηλίας Πατσιώτης και να είναι πιο «σφιχτός» στα της διαχείρισης του χρόνου.  
••• 
Η συνεδρίαση περιλάμβανε και μια ανακοίνωση από πλευράς του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γ. Τσώνη. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως δε θα είναι και πάλι δημοτικός σύμβουλος.  
Δεν μπορέσαμε, ωστόσο, να αντιληφθούμε αν θα μεταπηδήσει σε άλλη βαθμίδα αυτοδιοίκησης ή αν θα τεθεί επικεφαλής συνδυασμού, όπως ακουγόταν μέχρι πρόσφατα.  
••• 
Αντικειμενικά, πάντως, η Μεσσήνη είναι εκείνη που θίγεται περισσότερο από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. Όχι μόνο βρέθηκαν κάποιοι δημοτικοί αστυνομικοί με μετάθεση για να καλύψουν τα κενά, χρειάστηκε να περάσουν πόσα χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στελέχωσής της και τώρα, ένα βήμα πριν ξεκινήσει η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, καταργείται.  
Άγνωστο ακόμη τι θα γίνει με την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης, αν ψηφιστεί τελικά η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας. 
••• 
Και σε αυτή τη συνεδρίαση είχαμε αντιπαράθεση μεταξύ του Θαν. Κουτσαντώνη και του τέως αντιδημάρχου Νικ.Φύκιρη. Ο πρώτος επέμενε πεισματικά να λάβει το λόγο προτού ξεκινήσει η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης. Αντέδρασε προσωρινά ο πρόεδρος Ηλίας Πατσιώτης, και όταν τελικά του τον έδωσε, ο κ. Κουτσαντώνης άρχισε να μιλά για τσιμεντοστρώσεις. Στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του, στη Μηλίτσα,  μαζί με κάποιες άλλες κατοικίες, όπου κατοικούν συνολικά 15 άτομα σε μόνιμη βάση, «παρακάλεσα τον κ. Φύκιρη, τότε αντιδήμαρχο, να πέσει μισή μπετονιέρα τσιμέντο από την άσφαλτο έως τις κατοικίες, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό. 
Αντίθετα σε ένα δρόμο στη Νέα Κορώνη έπεσαν 4 μπετονιέρες και στα Καστάνια 6 μπετονιέρες. Γιατί μας τιμωρούν έτσι; Δεν είμαστε δημότες εμείς; Τι θα έπρεπε; Να έχουμε ψηφίσει τη μειοψηφία για να ικανοποιηθεί το αίτημά μας;», αναρωτήθηκε. 
Ο κ. Φύκιρης θέλησε να αντικρούσει τη μομφή κι άρχισε να εξηγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο πως το 2011 έγινε κατανομή στα τσιμέντα ανά Δημοτική Ενότητα.  
Παρενέβη ο Μιχ. Ψαρούλης εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ακολουθούμενη διαδικασία και ο κ. Φύκιρης συνέχισε λέγοντας πως με βάση την κατανομή, «στη Μηλίτσα έπεσαν δύο μπετονιέρες». 
«Μιάμιση ήταν», πετάχθηκε ο κ. Κουτσαντώνης, «στο χωριό μου δεν έπεσε ούτε κουταλιά». 
Ο κ. Φύκιρης συνέχισε, για να δεχθεί άλλη μία διακοπή με την επισήμανση του κ. Κουτσαντώνη πως «λέει ψέματα».  
Μπροστά στον κίνδυνο να μην ακουστούν περισσότερα, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, παρενέβη, λέγοντας πως θα επιληφθεί προσωπικά. Έτσι, ο κ. Κουτσαντώνης σταμάτησε και το θέμα δεν πήρε μεγαλύτερη διάσταση…  
Χ.Χ.