Στο Στούντιο του Μεγάρου και το ΔΗΠΕΘΕΚ συνεχίζει απόψε το Φεστιβάλ Χορού


Με τον Ρασίντ Ουραμντάν που θα παρουσιάσει το σόλο «Exposition Universelle» σε έναν καινούργιο χώρο, το Στούντιο του Μεγάρου Χορού, συνεχίζεται απόψε το πρόγραμμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Παράλληλα, επαναλαμβάνεται στο Δημοτικό Θέατρο το «STILL/life» του Κούκους Ονικέκου.
 
Exposition universelle
Από τους πιο ξεχωριστούς καλλιτέχνες της σύγχρονης γαλλικής σκηνής, ο Ρασίντ Ουραμντάν χορογραφεί τα μεγάλα ερωτήματα που βασανίζουν το σύγχρονο άνθρωπο. Οι ευαίσθητες και πολιτικές χορογραφίες του ταξιδεύουν το θεατή στο ξεχωριστό σύμπαν ενός δημιουργού που, μέσα από την ποίηση και την ενατένιση, καταφέρνει να εκφράσει με το σώμα του αυτό που αδυνατούν να εκφράσουν τα λόγια.
Στο ποιητικό και ατμοσφαιρικό του σόλο, ο Ουραμντάν ταξιδεύει σε μια φανταστική «παγκόσμια έκθεση» ιδεολογιών και σκηνών από την πολιτική ιστορία του κόσμου για να μελετήσει πώς αποκρυσταλλώνονται όλα αυτά στους σωματικούς μας κώδικες. Είδωλα που χτίζονται και γκρεμίζονται, εικόνες μιας ιστορίας που συσσωρεύει παλιούς ήρωες, ξεχασμένους εθνικούς ύμνους και πεταμένους ανδριάντες παρελαύνουν σε μια σιωπηλή αναζήτηση της γοητείας που μας ασκούν οι κατασκευασμένες εικόνες της προπαγάνδας.
Σήμερα στις 10.00 μ.μ. και αύριο Κυριακή στις 8.00 μ.μ., στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού.
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό, μειωμένο).   
 
STILL/life
O Γαλλο-Νιγηριανός Κούκους Ονικέκου θεωρείται το νέο βραβευμένο χορευτικό ταλέντο της Γαλλίας. Μαζί μ’ έναν Αφρικανό παραμυθά από τα μέρη του, αφηγείται με την παράστασή του STILL/life την ιστορία ενός ανθρώπου: την άνοδο και την πτώση του, τη μεταμόρφωσή του σε αδίστακτο ον, σε κτήνος ικανό να προξενήσει τον πόνο και τη δυστυχία, τη συνάντησή του με τη σκοτεινή του πλευρά και την προσπάθειά του να καταλάβει. Ή, αλλιώς, την ιστορία μιας χώρας που γνωρίζει τον ένα δικτάτορα μετά τον άλλον. Ή, αλλιώς, την ιστορία μιας ηπείρου που βρίθει από παρόμοιες ιστορίες…
Σήμερα, 8.00 μ.μ. στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Εισιτήρια: 15 ευρώ και 12 ευρώ (φοιτητικό, μειωμένο).