Συνεργασία Καλαμάτας με Schwaebisch Hall


Απεδέχθη το πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο Καλαμάτας ο Gerhard Bauer, πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής του Schwaebisch Hall της Γερμανίας, προσυπογράφοντάς το. Τη θετική αυτή εξέλιξη, στο πλαίσιο ισότιμης συνεργασίας των δύο Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανήγγειλε ο κ. Bauer με επιστολή του προς το δήμαρχο.
Σε αυτήν επισημαίνει πως χαίρεται ιδιαίτερα «για τη συνέχιση και εμβάθυνση αυτής της συνεργασίας υπό την έννοια της ανταλλαγής αυτοδιοικητικής τεχνογνωσίας με το Δήμο Καλαμάτας».
Υπενθυμίζεται πως, κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Περιοχής του Schwaebisch Hall (ανήκει στο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βάδης – Βυρτεμβέργης) της Γερμανίας στο Δημαρχείο την Κυριακή των Βαΐων, είχε συμφωνηθεί η εξέταση της συνεργασίας επί ορισμένων θεματικών πεδίων, κάτι που τώρα κυρώνεται επισήμως.
Τα θεματικά αυτά πεδία είναι: προώθηση τουριστικών ανταλλαγών, προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών, προώθηση επενδύσεων, προώθηση αγροτικών προϊόντων, μεταφορά τεχνογνωσίας για βελτίωση – από οικονομικής και οικολογικής απόψεως – των επιδόσεων στη διαχείριση απορριμμάτων και μεταφορά τεχνογνωσίας για τη διαχείριση αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων