“Τουριστική έκρηξη” προβλέπεται για την Καλαμάτα σύμφωνα με την εταιρεία “Travel Plan”


ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ
 
Ψήφο εμπιστοσύνης στη…Μεσσηνία
 
 
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
 
Επί ποδός βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Καλαμάτα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή με τις αφίξεις τουριστών ήδη να βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο, παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε μόλις στο τέλος του πρώτου μήνα του καλοκαιριού.
Ήδη σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) από τις περιοχές που σημειώνουν μεγάλη άνοδο είναι η Μεσσηνία, λόγω του αεροδρομίου μέσω του οποίου “διοχετεύονται” τουρίστες σε διάφορες περιοχές.
Ενδεικτικά, στο διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου 2013 ο ελληνικός τουρισμός τρέχει με αύξηση 6,05% στις αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Τα πρώτα αποτελέσματα της κίνησης στα αεροδρόμια είναι ότι για το συγκεκριμένο διάστημα σημειώθηκε μια αύξηση, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν ένα χρόνο, η οποία άγγιξε το 94,34%. Μόνο το Μάιο η αύξηση ήταν περίπου 35%.
Βεβαίως ακόμα μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες των επιχειρήσεων του τουρισμού για το “καυτό” δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου, εκεί όπου εστιάζονται οι περισσότερες προσπάθειες για βελτίωση των τουριστικών εσόδων.
Μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας “Travel Plan”, Γιώργος Δασκαλάκης σημειώνει ότι φέτος η πόλη της Καλαμάτας θα παρουσιάσει μια “τουριστική έκρηξη”, σύμφωνα και με τα στοιχεία που έχει ήδη στη διάθεσή της η εταιρεία.
Βέβαια, την ίδια ώρα, παραμένει ο προβληματισμός για την εικόνα των εσόδων , αφού αυτή δεν ανταποκρίνεται προς το παρόν στις επιδιώξεις των φορέων του κλάδου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, που διαπιστώνουν πως μπορεί μεν η μείωση των τιμών στις οποίες προχώρησαν να γέμισαν τις επιχειρήσεις τους, τα έσοδά τους, όμως, συνεχίζουν να είναι ακόμα μειωμένα.
Ως εκ τούτου θα εξαρτηθούν πολλά το επόμενο διάστημα αναφορικά με τη ρευστότητα των ξενοδοχειακών μονάδων, μέσα, όμως, στο γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που έχει δημιουργηθεί από την αρχή του χρόνου. Έτσι, εκφράζεται γενικότερα η εκτίμηση πως σύντομα η πορεία των εσόδων θα είναι ανάλογη αυτή των αφίξεων.