Φεστιβάλ Γαστρονομίας με παραδοσιακό γλέντι στο Καλό Νερό (Φωτογραφίες)


Απολαυστικό και εντυπωσιακό ήταν το Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσαν το απόγευμα της Κυριακής οι επαγγελματίες του Καλού Νερού στην παραλία του χωριού!
Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν δε στάθηκαν ικανοί να εμποδίσουν τη λαμπρή γιορτή και εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και επισκέπτες που κάνουν στο Καλό Νερό τις διακοπές τους, Ρωσίδες και Ρώσοι κυρίως, πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα και βράδυ με λαχταριστά φαγητά που είχαν ετοιμάσει τα καταστήματα και οι γυναίκες του Καλού Νερού!
Ο πλούσιος μπουφές περιλάμβανε δεκάδες φαγητά, σαλάτες, κρεατικά και θαλασσινά, ενώ σε όλους προσφέρθηκαν γλυκά και ποτά! Το γλέντι «άναψε» με παραδοσιακούς χορούς από τμήμα της Σχολής Χορού και στη συνέχεια στο χορό μπήκαν οι επαγγελματίες του Καλού Νερού και οι επισκέπτες, ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα!
Αρκετοί, δε, έκαναν τη βόλτα τους στον παραλιακό δρόμο του Καλού Νερού με άμαξα, που για όλο το καλοκαίρι θα κάνει βόλτες τους επισκέπτες της περιοχής!
Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλού Νερού, Αθηνά Μέλλου, αφού ευχαρίστησε τους κατοίκους και τους επισκέπτες για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, αναφέρθηκε «στην προσπάθεια που κάνουμε για την περιοχή μας. Να δείξουμε τον πολιτισμό μας, την κουλτούρα μας, τις τοπικές γεύσεις στους ξένους τουρίστες που έχουμε στην περιοχή μας και σε όλο τον κόσμο της περιοχής!»
Για το Φεστιβάλ, είπε: «Γίνεται ένα Φεστιβάλ Γαστρονομίας, με έμφαση στα τοπικά προϊόντα και τις γεύσεις, ξεχασμένες και μη, που έχουν μαγειρευτεί από τα μέλη του Συλλόγου μας ή από τις γυναίκες του χωριού γι’ αυτή την ειδική βραδιά!».
Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού, Σπύρος Παπαηλιού, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι εδώ, στο Καλό Νερό. Έχουμε Φεστιβάλ Γαστρονομίας, μια πρωτοβουλία του Συλλόγου Επαγγελματιών, το οποίο είναι πολύ καλό και είμαστε εδώ να το βοηθήσουμε, να στο στηρίξουμε κι εμείς από τη μεριά μας, όπως μπορούμε βέβαια. Ο Δήμος είναι δίπλα στους επαγγελματίες και είμαστε όλοι μαζί!»

Του Ηλία Γιαννόπουλου