Ενδείξεις για εμπρησμό στις φωτιές στην Υάμεια – Χρυσοκελαριά! Υπό έλεγχο η κατάσταση (βίντεο)


Νεότερη ενημέρωση 11:30 π.μ. 
Υπό έλεγχο είναι πλέον οι φωτιές στην περιοχή της Υάμειας και της Χρυσοκελαριάς. Το πρωί ο Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού σώματος και πρώην διοικητής στην Καλαμάτα, Χαράλαμπος Αφάλης παραχώρησε συνέντευξη τύπου , στην οποία , εξήρε την ηρωική προσπάθεια όλων όσων έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες κάτω από αντίξοες συνθήκες ενώ τόνισε ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εμπρησμό! Παρακολουθείστε το βίντεο με τις δηλώσεις του Επιτελάρχη της Πυροσβεστικής Χ. Αφάλη , στο βίντεο που ακολουθεί

 


Νέα ενημέρωση 22:00
Εκτός ελέγχου παραμένουν οι εστίες που έχουν κάψει πάνω από 1500 στρέμματα, πλέον οι πυροσβέστες δηλώνουν πιο αισιόδοξοι αφού ο αέρας κόπασε.


Νεότερη ενημέρωση 20:35
Εκτός ελέγχου συνεχίζει η να καίει η φωτιά που ξέσπασε σήμερα νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Υάμεια της Κορώνης. Οι πυροσβέστες που δίνουν μάχη με τις φλόγες εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι λόγω της εξασθένησης των ανέμων εδώ και λίγη ώρα θα καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση.

 


Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Υάμεια  Μεσσηνίας, στο σημείο αυτή τη στιγμή επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη & 1 ελικόπτερο.
Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που φαίνεται μέχρι και από την Καλαμάτα.

http://youtu.be/6xFPNJp9WfQ