Ζημιές 6.000 ευρώ σε έμπορο από τον σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΚ στην οδό Κιλκίς (φωτο)


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΙΛΚΙΣ
 
Ζημιές 6.000 ευρώ στο εμπόρευμα του κ. Νικήτα Πράττη από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΚ 
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Αποφασισμένος να διεκδικήσει το δίκιο του, ακόμη και στις αίθουσες των δικαστηρίων, είναι ο επιχειρηματίας Νικήτας Πράττης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα ανταλλακτικών αυτοκινήτων και αξεσουάρ στην οδό Κιλκίς.
Εμφανώς εκνευρισμένος είδε το πρωί της Δευτέρας την περιουσία του, που βρίσκεται στο υπόγειο του καταστήματός του, να κολυμπάει στο νερό, μετά από βλάβη που προκλήθηκε στον αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ.
Η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία, προκειμένου να αποκατασταθεί το σπασμένο τμήμα του αγωγού. Από την άλλη πλευρά, η θραύση του αγωγού προξένησε ζημία που εκτιμάται στα 6.000 ευρώ, χωρίς να έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το ποσό, αφού η διαδικασία της αποτίμησης συνεχίζεται.
«Είναι η τρίτη φορά που σπάει ο αγωγός» μας είπε ο κ. Πράττης, σημειώνοντας πως την προηγούμενη φορά, το 2001, έτυχε να βρίσκεται στο κατάστημα την ώρα που έγινε η βλάβη και έτσι πρόλαβε τα χειρότερα.
Ο επιχειρηματίας θα στραφεί, όπως μας είπε, εντός των ημερών κατά της ΔΕΥΑΚ, ζητώντας αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη, ενώ απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ανέφερε πως το κατάστημα είναι ασφαλισμένο μόνο για πυρκαγιά και όχι για πλημμύρα που να προέρχεται από σπασμένο αγωγό.