Η Γιορτή της Σαρδέλας στη Μαραθόπολη!


Τεράστια επιτυχία σημείωσε προχθές η «Γιορτή της Σαρδέλας», την οποία διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης με τη στήριξη των καταστημάτων της Μαραθόπολης!
Η πλατεία του χωριού, στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, από νωρίς το βράδυ είχε γεμίσει ασφυκτικά με κόσμο και πολλοί ήταν εκείνοι που ήταν όρθιοι στο δρόμο. Μετά από δύο χρόνια που δεν είχε πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, οι γυναίκες του συλλόγου είχαν φτιάξει και μοίρασαν σαρδέλα τηγανιτή, χωριάτικες σαλάτες και παραδοσιακή ριγανάδα! Από τα μεγάφωνα ακουγόταν μουσική, ενώ ο ουρανός έλαμψε με τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα, καθώς και τα αυτοσχέδια αερόστατα!
Κάτοικοι, επισκέπτες και ιδίως οι τουρίστες από το εξωτερικό έμειναν εντυπωσιασμένοι από την εκδήλωση και το υπέροχο και πολύχρωμο θέαμα στον ουρανό!
Το χορευτικό του συλλόγου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς και το γλέντι άναψε με την ορχήστρα του Γιάννη Καλογερόπουλου, ενώ κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, καθώς όλοι οι συμμετέχοντες χάρηκαν την εκδήλωση και τη βραδιά με τραγούδια και χορούς!

Του Ηλία Γιαννόπουλου