Η «Μπιρμπίτα» θα προταθεί στο Δ.Σ. Καλαμάτας για στέγαση των τσιγγάνων


Τη διαδικασία που υποδεικνύει με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών θα ακολουθήσει ο Δήμος Καλαμάτας, προτείνοντας στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως χώρο προσωρινής εγκατάστασης των αθιγγάνων την Μπιρμπίτα, όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Παν. Νίκας.
Κατά τον κ. Νίκα, η «Μπιρμπίτα» είναι ένας χώρος που έχει κοστίσει ακριβά, αγοράστηκε με κοινοτικά χρήματα επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2002 και επιβάλλεται να αξιοποιηθεί προς εκπλήρωση του σκοπού για τον οποίο αγοράστηκε.
Ανέφερε, επίσης, πως η Διεύθυνση Πολεοδομίας τού παρέδωσε φάκελο με 65 αυθαίρετες κατασκευές στην περιοχή όπισθεν του Πολυκλαδικού και στην Αγία Τριάδα, ενώ μετά τη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο ο φάκελος θα υποβληθεί στο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Μαν. Αγγελάκα, προκειμένου αυτός να λάβει σχετικές αποφάσεις ορισμού αρμόδιας επιτροπής και συνεργείων κατεδάφισης των αυθαιρέτων που έχουν ανεγείρει παρανόμως αθίγγανοι. Όπως είπε, θα θέσει το θέμα και στους υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης – Προστασίας του Πολίτη, ενώ επανέλαβε ότι ο Δήμος θα βοηθήσει τους αθίγγανους δημιουργώντας Σταθμό Υγείας και Πρόνοιας στην Μπιρμπίτα, όπου υπάρχει κατάλληλο ακίνητο, μισοκατεστραμμένο, αφού βρίσκεται σε επαφή με το γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, υλοποιώντας πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών των αθιγγάνων, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Σεπτέμβριο, παρέχοντας δεκατιανό στα τσιγγανάκια που φοιτούν στο σχολείο και μεταφέροντάς τα από την «Μπιρμπίτα» στο σχολείο.