Η πτώση των βάσεων έφερε χαμόγελα


Χαμόγελα ικανοποίησης συναντήσαμε χθες από τους περισσότερους νέους που βρέθηκαν στα Λύκεια της Καλαμάτας για να δουν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η μεγάλη πτώση των βάσεων, αλλά και το γεγονός ότι περνούσαν στη Σχολή που ήθελαν ή, έστω, σε κάποια από τις πρώτες τους επιλογές, ήταν λόγοι για να νιώθουν ιδιαίτερα χαρούμενοι.
 
Γεωργία Κουραμπά, Φαρμακευτική
«Η αλήθεια είναι ότι ήμουν αρκετά αγχωμένη για τα αποτελέσματα, αλλά τελικά είμαι ικανοποιημένη, γιατί περνάω στη Φαρμακευτική Αθήνας. Ανυπομονώ, λοιπόν, να πάω στη Σχολή» μας είπε η Γεωργία Κουραμπά από το 1ο Λύκειο. «Ήθελα βέβαια να περάσω σε Ιατρικές ή Οδοντιατρικές Σχολές. Με τα φετινά θέματα έπεσα λίγο πιο κάτω, αλλά και η Φαρμακευτική με ικανοποιεί».
 
Γιάννης Τσανής, Ικάρων
Στη Σχολή Ικάρων και, μάλιστα, 10ος πέρασε ο Γιάννης Τσανής, επίσης από το 1ο Λύκειο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος, γιατί ήταν η πρώτη μου επιλογή. Σε βαθμολογία ήμουν βέβαια πολύ πιο πάνω από τη Σχολή, στη σειρά επιτυχίας είμαι 10ος και φέτος παίρνουν 28. Τώρα θέλω να μπω στο ίντερνετ για να δω τι γίνεται» παρατήρησε.
 
Βίνα Σέργη, Χημεία
Χαρούμενη και η Βίνα Σέργη, την οποία συναντήσαμε στο 1ο Λύκειο. Μπήκε στο Χημικό Αθήνας, που ήταν από τις πρώτες επιλογές της.
 
Μαρία Ζέρβα, Αρχιτεκτονική
Για την Αρχιτεκτονική Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται η Μαρία Ζέρβα από το 4ο Λύκειο Καλαμάτας, που μας εξέφρασε την ικανοποίησή της. «Ήταν η δεύτερη επιλογή μου. Δεν περίμενα την πόλη, αλλά έπεσαν αρκετά οι βάσεις».
 
Αγγελική Μαθιοπούλου, Αρχιτεκτονική
«Καλά ήταν τα αποτελέσματα, εγώ πέρασα Αρχιτεκτονική στην Αθήνα» μας είπε η Αγγελική Μαθιοπούλου στο 1ο Λύκειο, ενώ πρόσθεσε: «Οι Πανελλήνιες ήταν ζόρι, αλλά τώρα εντάξει, ανακουφιστήκαμε. Οι βάσεις έπεσαν, ειδικά στην Αρχιτεκτονική που κοίταζα, πάρα πολύ. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και τώρα ετοιμάζομαι να πάω».
 
Ραφαήλ Αλαγάς, Δημοσιογραφία
«Μια χαρά τα πήγα, περνάω Δημοσιογραφία Αθήνας στο Καποδιστριακό. Ήταν η πρώτη επιλογή. Μου αρέσει το συγκεκριμένο επάγγελμα πάρα πολύ και ελπίζω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ» σημείωσε ο Ραφαήλ Αλαγάς, τον οποίο συναντήσαμε στο 1ο Λύκειο. Όσον αφορά στο είδος της δημοσιογραφίας με την οποία θα ήθελε να ασχοληθεί: «Για να είμαστε ρεαλιστές, με ενδιαφέρει η τηλεόραση, αλλά εάν το πήγαινα συναισθηματικά, θα επέλεγα ραδιόφωνο».
 
Παναγιώτης Καραγιώργης, Λαϊκής – Παραδοσιακής Μουσικής
Στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Άρτας πέρασε ο Παναγιώτης Καραγιώργης από το 1ο Λύκειο. Ήταν η πρώτη του επιλογή, καθώς ασχολείται εδώ και χρόνια με τη μουσική. «Είχα βάλει και κάποιες άλλες σχολές, αλλά ουσιαστικά αυτό ήταν που ήθελα να κάνω. Ασχολούμαι ούτως η άλλως με τη μουσική. Έδωσα ξανά μετά από εφτά χρόνια. Είχα τελειώσει το σχολείο, είχα περάσει μηχανολόγος στα ΤΕΙ Πειραιά, και τώρα ξαναέδωσα για να ασχοληθώ πλέον με τη Μουσική».
 
Ελένη Χελά, Πολιτικών Μηχανικών
«Όλοι περάσαμε εκεί που θέλαμε, ήταν πρώτες επιλογές και μπορώ να πω ότι είμαστε όλοι πολύ καλά. Δηλαδή είναι πανεπιστήμια, νομικές, ιατρικές, πολύ καλές σχολές. Εγώ περνάω Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας, ήταν σχεδόν η πρώτη μου επιλογή. Στην αρχή είχα βάλει Νοσηλευτική, αλλά τελικά πήγα Πολιτικών Μηχανικών, που επίσης μου αρέσει πολύ. Αν και είναι διαφορετικά αντικείμενα, είχα βάλει Νοσηλευτική, γιατί πάντα μου άρεσε ο τομέας της Υγείας και Πολιτικών Μηχανικών λόγω σχεδίου και Μαθηματικών, που πάλι μου αρέσουν» παρατήρησε η Ελένη Χελά από το 1ο Λύκειο.
 
Έρση Παπανδρέου, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών
«Περνάω Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στην Κρήτη και είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί ήταν κάτι που ήθελα, ήταν από τις πρώτες μου επιλογές» σημείωσε η Έρση Παπανδρέου από το 1ο Λύκειο. «Μου αρέσουν τα Μαθηματικά και είχα πολύ καλούς καθηγητές. Η μετακόμιση στην Κρήτη είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο, θα δούμε».
 
Ειρήνη Δουβαρά, Κοινωνιολογία
Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο θα σπουδάσει η Ειρήνη Δουβαρά. Δήλωσε πολύ χαρούμενη, αφού ήταν επιλογή της αυτή η σχολή, ενώ μας είπε ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλες τις κατευθύνσεις, αφού τα θέματα δεν ήταν τόσο εύκολα, ειδικά στα Αρχαία. Όμως, τελικά όλα πήγαν καλά και οι βάσεις έπεσαν, έτσι πολλά παιδιά μπήκαν στις σχολές που ήθελαν.
 
Διονύσιος Καραμήτσος, Θεολογία
Στην Ποιμαντική Θεολογία Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται να σπουδάσει ο Διονύσης Καραμήτσος, μια σχολή που του αρέσει, αφού ένα από τα ενδιαφέροντά του είναι η θρησκεία.
 
Χαρά Παρνασσά, Καλών Τεχνών
Στην Καλών Τεχνών θα συνεχίσει τις σπουδές της η Χαρά Παρνασσά, η οποία είναι χαρούμενη για τη σχολή που πέρασε και ελπίζει ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα φτιάξουν.

Των Μαρίας Νίκα
Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
«Σάρωσαν» στις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι μαθητές του Γενικού Λυκείου
 
Ποσοστό που ξεπερνά το 95% σε επιτυχίες εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση πέτυχαν οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις και χθες, με την ανακοίνωση των βάσεων και των αποτελεσμάτων, το σχολείο γέμισε πλατιά χαμόγελα!
Χαρά, ικανοποίηση και ενθουσιασμός ήταν τα συναισθήματα των επιτυχόντων, των εκπαιδευτικών τους και των γονιών τους!
Για μια ακόμη χρονιά φέτος, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, οι μαθήτριες και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας είχαν σημαντικές επιτυχίες και εισάγονται σε Σχολές ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της πρώτης τους επιλογής, γεγονός που αποδεικνύει και, παράλληλα, αναδεικνύει την πολύ καλή, σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται στο σχολείο, με την άριστη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών. Εμείς μιλήσαμε με το διευθυντή του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας, Ευάγγελο Αντωνόπουλο, και επιτυχόντες και παρουσιάζουμε τι είπαν στο «Θ»:
 
 
Ευάγγελος Αντωνόπουλος, διευθυντής Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας: «Εμείς, στη Γ’ Λυκείου, είχαμε 60 μαθητές, εκ των οποίων οι 6 πήραν ενδοσχολικό απολυτήριο και συμμετείχαν στις εξετάσεις 54. Απ’ αυτούς 39 πέτυχαν στα ΑΕΙ και 12 στα ΤΕΙ. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία των μαθητών και του σχολείου. Αυτό οφείλεται, κατά την άποψή μου, στην ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία της διεύθυνσης του σχολείου, των εκπαιδευτικών, των μαθητικών κοινοτήτων και των μαθητών, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των γονέων, καθώς και των φορέων της τοπικής κοινωνίας. Δημιουργεί ιδανικές παιδαγωγικές συνθήκες που έχουν ως αποτέλεσμα τις επιτυχίες των μαθητών μας, οι οποίες φάνηκαν και σήμερα (σ.σ. χθες) με τα αποτελέσματα. Να πω ότι μερικές από τις Σχολές που πέρασαν οι μαθητές μας είναι: Ιατρική 1 μαθητής, Πολυτεχνείο Αθηνών 5 μαθητές, Νομική 3, Πολυτεχνείο – υπόλοιπες Σχολές στην Ελλάδα 3, Ικάρων 2, Οικονομικές Επιστήμες 2 και Πληροφορικής 2.
Συγχαρητήρια στους δασκάλους του σχολείου, στους γονείς, για τη βοήθεια και τη στήριξη που είχαν στο σχολείο και τους μαθητές, και σε όλους τους μαθητές μας, οι οποίοι πρώτευσαν σήμερα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!».
 
Αντώνης Παπαθεοδωρόπουλος, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πάτρας: «Πολύ συγκινημένος είμαι. Πέτυχα το στόχο μου. Εύχομαι καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα σε όλα τα παιδιά και καλή σταδιοδρομία για μετέπειτα, άσχετα με το αποτέλεσμα των εξετάσεων».
 
Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Ικάρων: «Είμαι χαρούμενος. Περνάω με 1.000 κάτι μόρια διαφορά. Από Σεπτέμβρη να πάνε όλα καλά».
 
Δήμητρα Τζανή, Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ: «Είναι η πρώτη μου επιλογή η Σχολή που πέρασα και είμαι πολύ χαρούμενη. Άξιζε ο κόπος όλης της χρονιάς. Ελπίζω να τα καταφέρω και στη Σχολή τώρα».
 
Αποστόλης Γκότσης, Φυτικής Παραγωγής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο: «Νιώθω αρκετά καλά. Δεν το περίμενα. Ήταν η τρίτη μου επιλογή».
 
Βασιλική Λεκάντη, Δημόσιας Διοίκησης Παντείου: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Πέρασα στην επιλογή που ήθελα».
 
Πολυξένη Κολοσκόπη, Παιδαγωγικό Ειδικής Αγωγής Βόλου: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Νιώθω ευχαρίστηση. Δικαιώθηκαν οι κόποι μου».
 
Κώστας Σεκλός, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ: «Αφού τα κατάφερα, είμαι πάρα πολύ καλά. Ήταν η πρώτη μου επιλογή και αισθάνομαι τέλεια».
 
Γιώργος Δημητρακόπουλος, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ ΕΜΠ: «Δεν το περίμενα. Περίμενα να περάσω στην Πάτρα, βασικά, γιατί είμαι από τους τελευταίους στην Αθήνα και είμαι πολύ χαρούμενος».
 
Θεοφανία Μπακούρου, Νομική Αθηνών: «Όπως είναι φυσικό, είμαι πολύ ευτυχισμένη, γιατί αυτός ήταν ο στόχος μου εξαρχής. Έχω χαρεί πάρα πολύ και για τους υπόλοιπους υποψηφίους, γιατί φέτος το σχολείο μας έχει πάρα πολλές επιτυχίες, οι οποίες εύχομαι να συνεχιστούν και τα επόμενα χρόνια».
 
Ιωάννα Φιτσώρου, Ιατρική Πάτρας: «Δεν το περίμενα. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί, σύμφωνα με τα περυσινά δεδομένα, ήμουν πιο χαμηλά σε βαθμολογία. Ήταν υψηλή η Σχολή. Η Ιατρική ήταν η πρώτη μου επιλογή, η πόλη δεν ήταν η πρώτη μου επιλογή, αλλά ήταν από τις πρώτες μου».

Του Ηλία Γιαννόπουλου