Ο Θ. Μπρεδήμας ζητά από το δήμαρχο Καλαμάτας να συνετιστεί


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Δριμεία επίθεση στο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα εξαπέλυσε χθες, με γραπτή δήλωσή του, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Θεόδ. Μπρεδήμας.
Ο κ. Μπρεδήμας κάνει λόγο για παραλήρημα λόγων και έργων του δημάρχου Καλαμάτας, τον κατηγορεί πως εκτελεί έργα χωρίς ιεράρχηση, με αποτέλεσμα να παραβλέπει σημαντικά έργα για τους δημότες, όπως η αντικατάσταση του παλιού δικτύου ύδρευσης, το ζήτημα των απορριμμάτων, η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας, ενώ τον μέμφεται για την προεκλογική διαφήμιση που κάνει με χρήματα του Δήμου.      
Τέλος, τον καλεί να συνετιστεί και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης.
 
Η δήλωση
Η δήλωση του κ. Μπρεδήμα έχει ως εξής: «Το παραλήρημα των λόγων και των έργων του δημάρχου Καλαμάτας αυτό τον καιρό δεν έχει προηγούμενο, αφού μέχρι και τον περιμετρικό της Καλαμάτας, κατά τρόπον απαράδεκτο, οικειοποιείται!
Επαίρεται ακόμη ο κ. δήμαρχος και για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που έχει δημιουργηθεί στην πόλη της Καλαμάτας, όπως στην παραλία, τις οδούς Φαρών, Κρήτης και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της Αριστομένους, την ατυχή σύνδεση των «πεζοδρόμων» της Αριστομένους και της Γερμανού με την κατασκευή πλακόστρωτου υπερυψωμένου τμήματος που μόνο το σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε (διάβαση πεζών) δεν εξυπηρετεί, αλλά απεναντίας εκθέτει τη ζωή των διερχομένων πολιτών σε κίνδυνο.
Εκτελώντας έργα χωρίς ιεράρχηση παραβλέπει έργα ζωτικής σημασίας για το Δήμο και τους δημότες, όπως είναι:
-Η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου και εξ αμιάντου αγωγού ύδρευσης, με αποτέλεσμα από τις διαρροές να δημιουργούνται προβλήματα και στο κυκλοφοριακό της πόλης, όπως πρόσφατα στην οδό Κιλκίς, και να πλημμυρίζουν παρακείμενες οικίες.
-Το μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί την πόλη και τους δημότες της Καλαμάτας, και παρά το γεγονός ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ως δήμαρχος και όχι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες. Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο: Τι έκανε και τι κάνει στα οκτώ χρόνια δημαρχοντίας του;
Απεναντίας με τη μεταφορά και αδιαφανή ταφή των απορριμμάτων ζημιώνει τα μέγιστα τα οικονομικά του Δήμου και ενέχει το βάσιμο κίνδυνο να εμπλακεί ο Δήμος σε δικαστικές περιπέτειες, που θα επιβαρύνουν τελικά τον καλαματιανό λαό, ο οποίος σε τελευταία ανάλυση είναι αυτός που πληρώνει πάντα το μάρμαρο!
-Το έργο «θρύλος» της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας με κινέζικα μάρμαρα που ο λαός αποκαλεί πλατεία Τιεν Αν Μεν, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Παρά το γυάλισμα που έγινε, καθημερινά τα μάρμαρα ξεφτίζουν και δεν έχουν όλα αντικατασταθεί, παρά τη ρητή διαβεβαίωση του δημάρχου, ενώ θα πρέπει να συσταθεί ειδική επιτροπή παραλαβής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΤΕΕ για την αδιάβλητη κρίση επί της ποιότητας του έργου.
-Παραβλέποντας τις ζωτικές ανάγκες της πόλης κυκλοφόρησε πρόσφατα με δαπάνες του Δήμου «προεκλογικό φυλλάδιο» για τις κοινωνικές δομές του Δήμου, στο οποίο διαφημίζει τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής, εμπλέκοντας παράλληλα και ως μη όφειλε, φορείς οι οποίοι ως εκ του αξιώματός των θα πρέπει να είναι υπεράνω των πολιτικών επιδιώξεων του δημάρχου.
Κατόπιν όλων αυτών καλούμε το δήμαρχο να συνετισθεί και να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων Άριος, Θουρίας και Αρφαρών και να αφήσει τα έργα βιτρίνας σε περίοδο τουριστικής αιχμής, που έχουν δυσκολέψει εν πολλοίς τη ζωή των δημοτών».