Προχωρά η κατασκευή του νέου Δημαρχείου Καλαμάτας


Καλά προχωρούν οι εργασίες για το νέο Δημαρχείο Καλαμάτας, στο παλαιό νοσοκομείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αφού είναι απρόσκοπτη η χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, τοποθετούνται πλακάκια τύπου «γρανίτης» στο ισόγειο, ενώ έχουν διαστρωθεί οι τσιμεντοκονίες σε όλους τους ορόφους, που αποτελούν τη βάση για την τοποθέτηση πλακιδίων. Η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.
Στο πλαίσιο του έργου, έχουν τελειώσει τα σοβατίσματα και έχουν τοποθετηθεί τα παλιά μάρμαρα, αφού καθαρίστηκαν και γυαλίστηκαν, στη βόρεια όψη, ενώ στις άλλες όψεις έχουν μπει καινούργια μάρμαρα.
Με σκοπό την ενίσχυση της αντοχής τους, ορισμένες κολώνες έχουν επενδυθεί με ανθρακονήματα, ενώ στους κόμβους τους με τα δοκάρια έχει γίνει περίσφιξη με λάμες.
Επίσης, έχουν εν γένει τοποθετηθεί οι αγωγοί αερισμού – κλιματισμού. Θα ακολουθήσουν η επένδυση των τοίχων με γυψοσανίδες, η τοποθέτηση δομημένης καλωδίωσης και η εγκατάσταση ηλεκτρολογικών καλωδιώσεων, όπως και των σωληνώσεων γεωθερμίας. Επίσης, θα τοποθετηθούν τα προφίλ αλουμινίου.