Στο επίκεντρο Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και προσέλκυση επενδυτών


Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Για τη συμμετοχή της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και την προσέλκυση επενδυτών στη Μεσσηνία συζήτησαν χθες σε συνάντηση που είχαν στο Διοικητήριο ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας  και  πρόεδρος  της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτης Αλευράς, με τον πρόεδρο της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά, Θόδωρο Τζαλαλή.
Επίσης, συζητήθηκαν η προώθηση της μεσσηνιακής διατροφής στο εξωτερικό και η ανάδειξη Μεσσήνιων ομογενών, καθώς και νέων επιστημόνων, επιτυχημένων επιχειρηματιών και αθλητών που διαπρέπουν στο εξωτερικό.
 
Μεσσηνιακή Αμφικτυονία
Το πρώτο θέμα που έθεσε στον κ. Τζαλαλή ο αντιπεριφερειάρχης ήταν η συμμετοχή της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία. «Θεωρώ αδιανόητο μια μεγάλη Ομοσπονδία σαν αυτή να μη συμμετέχει στην Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, δεδομένου ότι ο σκοπός είναι κοινός. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια δε συμμετέχει και θεωρώ ότι πρέπει να παραγκωνισθούν προσωπικές στρατηγικές και οι δύο φορείς να συνεργασθούν για να εκπληρώσουν τους σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκαν», σχολίασε ο κ. Αλευράς και ο κ. Τζαλαλής έδειξε να κατανοεί την ανάγκη αυτή, ενώ συμφώνησαν να υπάρξει διαρκής επικοινωνία για την επίτευξη του στόχου.
 
Επενδύσεις
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε στην προσέλκυση επενδύσεων στη Μεσσηνία, η οποία, όπως είπε ο κ. Αλευράς, έχει και υποδομές και ελκυστικό περιβάλλον. Επίσης, συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για να στηριχθεί η τοπική οικονομία της Μεσσηνίας.
Το τρίτο θέμα που συζητήθηκε ήταν η προώθηση της μεσσηνιακής διατροφής και κουλτούρας στο εξωτερικό, μέσα από συνέδρια, ημερίδες, συμπόσια, με στόχο οι καταναλωτικές συνήθεις της πρώτης γενιάς αποδήμων να μεταφερθούν και στις επόμενες.
Τέλος, συμφωνήθηκε να καταγραφούν και να αναδειχθούν Μεσσήνιοι που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, είτε ως επιστήμονες είτε ως επιχειρηματίες, αθλητές κ.λπ. «Οι Μεσσήνιοι αυτοί μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της περιοχής και της χώρας μας», εξήγησε ο κ. Αλευράς.