Συγκίνηση για τους ηρωικώς πεσόντες στην Κύπρο το ’74 στο Κρυονέρι


Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ήρωες που έπεσαν στην Κύπρο το ’74 πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κρυονέρι Τριφυλίας, μπροστά στην προτομή του Σαρακιναδαίου καταδρομέα Παναγιώτη Γιαννόπουλου.
Στην εκδήλωση περίσσεψε η συγκίνηση, με την 103χρονη μητέρα του καταδρομέα που έπεσε ηρωικά στη μαρτυρική Κύπρο, μαυροφορεμένη, μαζί με τα παιδιά της και τις οικογένειές τους, να πενθεί για το παιδί της.
Από ιερείς της περιοχής τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, ενώ στην τραγωδία της Κύπρου και τους Έλληνες ήρωες που έπεσαν για την ελευθερία της αναφέρθηκε ο δημοτικός υπάλληλος και ιστορικός συγγραφέας, Γεώργιος Μασούρας ο οποίος ανέγνωσε και επιστολή του συμπολεμιστή του Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Σάββα Καραγιάννη.
Ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων από το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, υπολοχαγό Πεζικού Δημήτριο Αποστολόπουλου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ. Γεώργιο Βουτυρίτσα, την εκπρόσωπο της Τ.Κ. Κρυονερίου Ελένη Τσίρου – Μερκούρη, τον εκπρόσωπο Πολεμιστών – Τραυματιών Κύπρου 1974 Δημήτριο Γιάνναρο, από την οικογένεια του ήρωα Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο αδελφός του Γιώργος και τον πρόεδρο του Συλλόγου Κυπρίων Μεσσηνίας «Ο Πενταδάκτυλος», Ιωάννη Βούρκο.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου