Αν και προκαλεί αντιδράσεις, ο Τάσος Μητρόπουλος υπερασπίζεται τη νέα επιχειρηματική του προσπάθεια, λέγοντας: «Αγοράζω χρυσό, για να πληρώνει ο κοσμάκης τα χαράτσια του»
Μια νέα σελίδα στην επαγγελματική του πορεία έχει ανοίξει ο Τάσος Μητρόπουλος. Ο άσος των γηπέδων, γνωστός ως «Ράμπο», έπειτα από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών στις επιχειρήσεις, έπιασε τελικά την καλή, ανοίγοντας στην Καλαμάτα και στη Μεγαλόπολη καταστήματα αγοράς χρυσού, τα οποία φροντίζει, μάλιστα, να προωθεί και να διαφημίζει χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία, αλλά και το όνομα που έχτισε τόσα χρόνια στα γήπεδα.
Η νέα επαγγελματική προσπάθεια του Τάσου Μητρόπουλου και της συζύγου του, Νένας Χρονοπούλου, δε θα μπορούσε να μην προκαλέσει αντιδράσεις. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, που υπήρξε και πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία, δε θα έπρεπε να ασχοληθεί με μια αμφιλεγόμενη επιχείρηση που κερδίζει χρήματα βασιζόμενη στην ανάγκη των άλλων. Πολύ περισσότερο, όταν πρόκειται για έναν υποψήφιο βουλευτή που ζητούσε την ψήφο των πολιτών για να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους.
Οι φίλοι του, πάντως, χαρακτηρίζουν υποκριτικό όλο αυτόν το θόρυβο που έχει ξεσπάσει, αφού εκατοντάδες καταστήματα αγοράς χρυσού ανοίγουν καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως λένε, δεν μπορεί κανείς να του απαγορεύσει να δραστηριοποιηθεί στο συγκεκριμένο αντικείμενο, ειδικά όταν έχει το θάρρος να βγαίνει μπροστά, σε αντίθεση με πολλούς άλλους «επώνυμους» που διατηρούν ενεχυροδανειστήρια και αγορές χρυσού, αλλά εμφανίζουν άλλους ως ιδιοκτήτες.
Η επιχείρηση του ζεύγους Μητρόπουλου άνοιξε τον Ιανουάριο στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Ήδη είχε προσπαθήσει να στήσει κάτι δικό του στην Αθήνα, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Αρχικά είχε δημιουργήσει έναν παιδότοπο στον Κορυδαλλό με δραστηριότητες για τα παιδιά. Ακολούθησε ένα internet cafe και, τέλος, το «Βρώμικο», ένα ταχυφαγείο στην πλατεία Μέμου. Για πολλούς και διαφορετικούς λόγους όλες οι προσπάθειές του δεν καρποφόρησαν. Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι έχασε συνολικά 500.000 ευρώ και ότι περιήλθε σε πολύ δυσχερή οικονομικά θέση. Τότε ήταν που πήραν την απόφαση να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να αναζητήσουν την τύχη τους στην Καλαμάτα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε η Νένα Χρονοπούλου.
«Αποφασίσαμε έπειτα από σοβαρή σκέψη ότι, αν θέλουμε να γλιτώσουμε από τις συνέπειες των λανθασμένων κινήσεών μας στο παρελθόν, έπρεπε η επόμενη επιχείρησή μας να έχει απήχηση στον κόσμο, γιατί αλλιώς δεν υπήρχε λόγος δημιουργίας της. Η απόφασή μας αυτή ήταν κοινή και, αν θέλεις να μιλήσω με απόλυτη ειλικρίνεια, δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν για το πώς θα ταΐσω την οικογένειά μου. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Προτιμώ να έχω μια επιχείρηση που δεν αρέσει σε πολλούς παρά να κρύβομαι όταν χτυπάει το τηλέφωνό μου, γιατί δεν έχω να πληρώσω», δηλώνει στο «ΘΕΜΑ» ο Τάσος Μητρόπουλος.
Οι δουλειές πάνε καλά
Οι δουλειές στην Καλαμάτα πήγαν καλά και δεν άργησε να «γεννηθεί» ένα δεύτερο κατάστημα στη Μεγαλόπολη. Η κρίση, άλλωστε, έχει επηρεάσει την πλειοψηφία των Ελλήνων, από όποια τάξη κι αν προέρχονται. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται τα καταστήματα του Τάσου Μητρόπουλου δεν είναι μόνο άνεργοι, είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αδυνατούν πλέον να αντaπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις. «Δυστυχώς, το λέω και το εννοώ, δεν υπάρχει κοινωνικό στρώμα που να μην το έχει επηρεάσει η κρίση. Οι συναλλαγές γίνονται κρυφά και φανερά από όλα τα κοινωνικά στρώματα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Όσο για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει εναντίον των καταστημάτων χρυσού, ο ίδιος πιστεύει πως οι ευθύνες κάπου πρέπει να πέσουν: «Στην Ελλάδα, αντί να μας φταίνε οι κυβερνήσεις και όλοι αυτοί που έτρωγαν δεκαετίες τώρα με χρυσές μασέλες και έφτασαν τον κοσμάκη στην απόλυτη δυστυχία, φταίει το κατάστημα που σου αγοράζει το χρυσό ως μέταλλο. Αυτός είναι ο εύκολος αποδέκτης όλων των ευθυνών αυτή την εποχή. Όπως, επίσης, δε φταίει ποτέ η τράπεζα που σε φλόμωνε με πλαστικό χρήμα και διακοποδάνεια και τώρα, αφού δεν έχεις να ζήσεις, πρέπει να ανέχεσαι και τους εκβιασμούς τους ότι θα σου πάρουν το σπίτι, αν δεν τους πληρώσεις. Οι άνθρωποι ξεπουλάνε τους βαφτιστικούς τους σταυρούς για να πληρώσουν τα χαράτσια. Γι’ αυτό ας μας απαντήσουν επιτέλους ποιος φταίει! Πληρώνανε οι άνθρωποι το χρυσό ως κόσμημα και τώρα τον πουλάνε ως μέταλλο, είναι φυσικό να υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά ας μας πουν ακόμα και γι’ αυτό ποιος φταίει».
«Δεν πουλάω ψεύτικες ελπίδες»
Από τη μέρα που άνοιξε τη συγκεκριμένη επιχείρηση ο «Ράμπο» δέχτηκε πολλά επικριτικά σχόλια. Αρκετοί ήταν, μάλιστα, αυτοί που μίλησαν περί νόμιμου και ηθικού, μια και στις προηγούμενες εκλογές διεκδικούσε την ψήφο του ελληνικού λαού και τώρα εκμεταλλεύεται και βασίζεται στην ανάγκη του. Ο Τάσος Μητρόπουλος απαντά στους επικριτές του: «Η υποψηφιότητά μου στο πλευρό του Αντώνη Σαμαρά μού στοίχισε τη θέση που είχα στον Ολυμπιακό. Και ποτέ δεν πήρα καμία κυβερνητική θέση ούτε και καμία καρέκλα διευθυντού από τη Νέα Δημοκρατία, όπως κάποιοι άλλοι. Δεν πουλάω ούτε ναρκωτικά, ούτε ανθρώπους, ούτε ψεύτικες ελπίδες, κάτι που κάνουν οι περισσότεροι ισχυροί αυτού του τόπου. Ναι μεν υπήρξα υποψήφιος βουλευτής, αλλά δεν υπήρξα ποτέ βουλευτής, ούτε και καρεκλοκένταυρος. Γιατί, λοιπόν, θα πρέπει να απολογηθώ εγώ που έχω ένα νόμιμο κατάστημα αγοράς μετάλλου και όχι ενεχυροδανειστήριο και να μην απολογηθούν οι κρατικοί φορείς που δε μας δημιουργούν έναν φορέα για να μένουν τα κέρδη στην Ελλάδα; Mας έκαναν όλους να ξεπουλάμε ακόμα και τις βέρες μας για να επιβιώσουμε».
ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ