Έβαλαν στα σχολεία την κόντρα για την Παιδεία! (βίντεο & φωτογραφίες)


ΕΝΤΑΣΗ, ΚΥΡΙΩΣ, ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
 
Προβληματική η πρώτη ημέρα της απογευματινής διδασκαλίας
 
Προβληματική και με αρκετή ένταση αποδείχθηκε η χθεσινή, πρώτη, μέρα εφαρμογής της απόφασης του διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ι. Πλατάρου, να αναπληρωθούν το απόγευμα σε παρακείμενες σχολικές μονάδες οι ώρες των μαθημάτων στα υπό κατάληψη σχολεία.
Σύμφωνα με όσα είχαν προγραμματιστεί, οι μαθητές του 2ου Λυκείου θα έκαναν μάθημα στο 18ο Δημοτικό, του 3ου Λυκείου στο Γυμνάσιο Παραλίας, του 4ου στο 4ο Γυμνάσιο, του 6ου στο 16ο Δημοτικό, των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ στο Μουσικό Σχολείο και του 4ου ΕΠΑΛ στο 5ο Γυμνάσιο.
Στις 3.15 ο κ. Πλατάρος βρέθηκε στο Μουσικό Σχολείο, όπου βρίσκονταν γονείς, παρεμποδίζοντας την είσοδο λιγοστών μαθητών και καθηγητών των ΕΠΑΛ στο σχολείο. «Εσείς είστε οι νταραβερτζήδες», ήταν η έκφραση που χρησιμοποίησε και κακοφάνηκε στους παριστάμενους, τους οποίους απείλησε με την προσέλευση της Αστυνομίας ως υπεύθυνος του Δημοσίου. Ανέφερε, επίσης, ότι ο καθένας οφείλει να υπακούει στις όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης, ενώ καταγράφηκε και ένταση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο πρόεδρός του Παν. Κουφαλάκος επισήμανε πως για την κατάσταση που επικρατεί ευθύνεται η κυβερνητική πολιτική και πρόσθεσε πως η εκπαίδευση δεν είναι μεταφερόμενος θίασος.
Τελικά, ο κ. Πλατάρος αποχώρησε και, όπως έγινε αντιληπτό στη συνέχεια, εις επήκοον όλων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη διευθύντρια του σχολείου, Άννα Φραγκιά, από την οποία ζητούσε εξηγήσεις.
Την ίδια ώρα οι μαθητές αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη του σχολείου.
Μαθητές και καθηγητές των ΕΠΑΛ αποχώρησαν, ο κ. Πλατάρος επανήλθε και διαπίστωσε ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη κι όπως μας επισημάνθηκε, αυτό ήταν το αποτέλεσμα των ενεργειών που προηγήθηκαν.      
 
Στο 4ο Λύκειο
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά και με μικρή συμμετοχή μαθητών, κύλησε η πρώτη μέρα των απογευματινών μαθημάτων του 4ου Λυκείου στο 4ο Γυμνάσιο.  
Μικρή ένταση υπήρξε με λίγους γονείς και το λυκειάρχη Ι. Βούρκο, όταν οι πρώτοι του είπαν πως είναι απαράδεκτο να βάζει τους μαθητές στις τάξεις. Ο λυκειάρχης απάντησε ότι είναι εντολή της Διεύθυνσης, υποστηρίζοντας ότι για όλους είναι μια δύσκολη κατάσταση, ενώ τους ρώτησε γιατί δεν αντιδρούν με την κατάληψη…
Σε δηλώσεις του στο «Θάρρος» ο κ. Βούρκος επανέλαβε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και πρωτόγνωρη για όλους, ενώ όλοι οι καθηγητές του 4ου Λυκείου προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό. Επίσης, σημείωσε πως ιδιαίτερα προβλήματα και αντιδράσεις δεν υπήρξαν, ενώ η συμμετοχή των μαθητών τις πρώτες ώρες ήταν κάτω από 50%.
 
Στο 3ο Λύκειο
Διχασμός ανάμεσα στους μαθητές προκλήθηκε χθες το μεσημέρι, αφού αυτοί του 3ου Λυκείου που πήγαιναν για το μεσημεριανό τους μάθημα στο Γυμνάσιο Παραλίας είχαν απέναντι συμμαθητές τους που έχουν καταλάβει το 3ο Λύκειο.
Ήταν φανερή η αμηχανία γονέων και καθηγητών, που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Τελικά, οι καθηγητές μπήκαν για μάθημα, αλλά οι μαθητές που ακολούθησαν ήταν ελάχιστοι.
Εξάλλου, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κων. Αρβανιτόπουλο, σε κάθε σχολείο που τελεί υπό κατάληψη για περισσότερες από 3 ημέρες θα παρατείνεται το διδακτικό έτος. 
 


Όχι από καθηγητές στην αναπλήρωση μαθημάτων το απόγευμα σε υπό κατάληψη σχολεία (φωτογραφίες & βίντεο) Δείτε εδώ 

http://youtu.be/0ZrRaAMk5B0