Αδελφοποίηση των Δήμων Μεσσήνης και Messina Ιταλίας


Με μεγάλο ενθουσιασμό ο Δήμος Messina Ιταλίας απάντησε στην πρόταση αδελφοποίησης του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου να επανασυνδεθούν οι δύο Δήμοι που τους συνδέει μια ιστορία αιώνων, από τότε που οι κάτοικοι της Αρχαίας Μεσσήνης αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν και μετά από πολλές περιπέτειες εγκαταστάθηκαν στη Messina της Σικελίας, από όπου προέκυψε και το όνομα της πόλης.
Με την αδελφοποίηση των δύο πόλεων θα δοθεί η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή οι πληθυσμοί τους, να βρουν κοινούς προγόνους, να ανακαλύψουν κοινά ήθη, έθιμα και παραδόσεις που κατάφεραν να διατηρηθούν στο πέρασμα των αιώνων. Όλα αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσα από κοινές δράσεις που θα ενισχύουν την πολιτιστική, κοινωνική, οικονομική συνεργασία των πόλεων και των κατοίκων και θα συμβάλλουν στην εμπέδωση των άρρηκτων δεσμών, σύμφωνα με όσα σχολίασε , κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στ. Αναστασόπουλος.
Ο Δήμος Μεσσήνης σχεδιάζει τα επόμενα βήματα ολοκλήρωσης της αδελφοποίησης με την υπογραφή μνημονίου από τις δύο πλευρές, ενώ ετοιμάζει φάκελο για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση που θα καλύψει τις ανάγκες του προγράμματος.  
Στη θερμή του απάντηση ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πολιτιστικής Ταυτότητας, Dott. Sergio Todesco, αναφέρει πως «ο Δήμος της Messina τιμάται από την πρότασή σας και με μεγάλο ενθουσιασμό αποδέχεται το αίτημα για αδελφοποίηση μεταξύ των δύο Δήμων μας.
Προσβλέπουμε στην περαιτέρω επικοινωνία, με στόχο τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και τον τρόπο με τον οποίο θα προωθήσουμε τις διαδικασίες για την τελετή έναρξης».