ΑΕΙ- ΤΕΙ: Κλειστές οι γραμματείες από 10 Σεπτεμβρίου, ενώ δε δείχνει να κινδυνεύει η εξεταστική


Δύσκολη φαίνεται πως θα είναι η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, αν κρίνουμε από την αρχή της, αφού ήδη εξήγγειλε απεργία η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Αιτία της κινητοποίησης είναι η ενδεχομένη διαθεσιμότητα σε Διοικητικό Προσωπικό των Σχολών της χώρας.
Για αρχή η Ομοσπονδία αποφάσισε τις εξής κινητοποιήσεις:
-Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10, 11 και 12, 13 Σεπτεμβρίου.
-Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
Να σημειωθεί ότι στις 9 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εγγραφές των νέων φοιτητών, κι έτσι αναμένεται να υπάρξει αναβολή, μιας και οι γραμματείες θα είναι κλειστές.
Σχετικά με την εξεταστική που έχει ξεκινήσει στα περισσότερα Ιδρύματα, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού οι διοικητικοί δεν εμπλέκονται.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ και μίλησε με εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως και με την πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας.
 
Βαγγέλης Φιλόπουλος
Γραμματέας Σωματείου Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

«Την Τρίτη θα πραγματοποιήσουν συνέλευση οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εμείς στηρίζουμε την απεργία.
Σχετικά με τις εγγραφές των νέων φοιτητών, είναι θέμα αν θα έρθουν κάποιοι που δε θα απεργήσουν. Η οριστική απόφαση θα παρθεί την Τρίτη, όπως σας είπα».
 
Διοικητικοί Υπάλληλοι ΤΕΙ Καλαμάτας
Από την πλευρά του ΤΕΙ μας ενημέρωσαν ότι αύριο (σήμερα) θα παρθεί απόφαση για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις.
 
Γεωργία Ξανθάκη Καραμάνου
Πρόεδρος Φιλολογίας

«Είμαστε από τα Πανεπιστήμια που έχουμε ολιγομελές διοικητικό προσωπικό και θεωρούμε ότι δεν πρέπει να θιγεί κανένας εξ αυτών. Ακόμα πιστεύω ότι δε θα πρέπει να απολυθούν, αλλά θα πρέπει να μετακινηθούν.
Σχετικά με την εξεταστική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν η γραμματεία θα είναι κλειστή.  Γενικότερα, θέλω να πω ότι η Σχολή εδώ δουλεύει σωστά, με σύμπνοια και ζήλο, και από πλευράς μελών ΔΕΠ αλλά και από πλευράς Διοικητικού Προσωπικού. Πρώτο μας μέλημα είναι οι φοιτητές.
Τέλος, σχετικά με τις εγγραφές των νέων φοιτητών, αν γίνει τελικά απεργία, θα πάρουν παράταση. Πάντως, μέχρι τώρα δεν υπάρχει απόφαση των Διοικητικών για τα τμήματα της Καλαμάτας».

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση