Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Τα ζητήματα σοβαρά, αλλά η συμμετοχή μικρή


Μπορεί να μην είχε συμμετοχή, είχε όμως παλμό. Κάπως έτσι μας περιέγραψε την έκτακτη γενική συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο 3ο Λύκειο Καλαμάτας, ο πρόεδρός της Βασίλης Γεωργιόπουλος.
Το θέμα είχε ως εξής: «Λήψη απόφασης για το πρόγραμμα δράσης και τον τρόπο κλιμάκωσης αυτού, στις κινητοποιήσεις του κλάδου απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης που διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και εξευτελίζουν τις εργασιακές μας σχέσεις».
Απόφαση για το αν θα γίνουν ή όχι κινητοποιήσεις δεν ήταν δυνατόν να ληφθεί, καθώς η συνέλευση δεν είχε απαρτία, ωστόσο συζήτηση έγινε. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 115 εκπαιδευτικοί, ενώ για να μπορέσει να γίνει κανονική συνέλευση θα έπρεπε να βρίσκονται στην αίθουσα τουλάχιστον 143. Η μεγάλη αποχή των καθηγητών από τη συνέλευσή τους έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον κλάδο, καθώς οι ίδιοι χαρακτηρίζουν πολύ σοβαρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ειδικά αυτή την εποχή.
Μιας και δεν υπήρξε απαρτία, απόφαση για το θέμα των κινητοποιήσεων θα λάβει το Διοικητικό Συμβούλιο της Α΄ ΕΛΜΕ την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα ο πρόεδρος θα μεταφέρει την απόφαση στην Αθήνα (ΟΛΜΕ).
Εν τω μεταξύ, χθες βράδυ ξεκίνησε στην πλατεία 23ης Μαρτίου το διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και ενημέρωσης της Α΄ ΕΛΜΕ, όπου παρέστη και μίλησε ο γενικός γραμματέας του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, Σταμάτης Νικολάου. Σήμερα οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στην κεντρική πλατεία στις 8.00 μ.μ., με μουσική βραδιά από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και άλλα σχήματα.

Της Μαρίας Νίκα