Για την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο: Όλα ξεκίνησαν από ένα φραγμένο αυλάκι…

Για την ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο: Όλα ξεκίνησαν από ένα φραγμένο αυλάκι…

Ένα φραγμένο αυλάκι, που είχε ως αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά σε μια ιδιοκτησία, ήταν η αιτία που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε ρινγκ το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης το μεσημέρι της Δευτέρας.
Και μπορεί η κατάσταση να εκτονώθηκε, με το δήμαρχο Μεσσήνης, Στάθη Αναστασόπουλο, να ενημερώνει πως θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στο δημότη Γ. Λαχανά, για όσα αυτός είπε σε βάρος του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όμως, σύμφωνα με τα όσα μας διαβεβαίωσε ο τελευταίος, δεν είχε πρόθεση να γίνουν όλα αυτά.    
Με βάση τα λεγόμενά του, όλα ξεκίνησαν το 2011, όταν το σπίτι περιήλθε στην κατοχή του μέσω κληρονομιάς.
«Διαπίστωσα πως είχε φραχθεί το αυλάκι, που είναι δημοτικό, και τα νερά πλημμύριζαν την ιδιοκτησία μου. Κάλεσα τον πρόεδρο της Κοινότητας για αυτοψία, αλλά έκανε λάθος στη ιδιοκτησία. Απευθύνθηκα στον κ. Φύκιρη ως τότε αντιδήμαρχο και μετά από 25 ημέρες καθημερινής ενόχλησης, πήγαμε και το είδαμε και οι αντιδράσεις του ήταν παράξενες.
Στις 9 Απριλίου 2012 κάνω την πρώτη αίτηση, ζητώντας τη διάνοιξη του αυλακιού στη θέση “Λαΐνα” Λογγάς. Απάντηση δε μου δόθηκε.
Έκανα δεύτερη αίτηση στην Τεχνική Υπηρεσία στις 23 Οκτωβρίου 2012 και πάλι χωρίς απάντηση. Ερχόμενος προς Καλαμάτα για δουλειά κι αφού είδα πως δεν υπήρχε απάντηση, απευθύνθηκα στην ιδιαιτέρα του δημάρχου. Εξέθεσα το θέμα, αυτή επικοινώνησε με τον κ. Φύκιρη και τον πληροφόρησε για το συμβάν. Εκείνος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε να κάνω ό,τι καταλαβαίνω, αφού ο ίδιος δε θα έκανε τίποτε. Δηλαδή, έπρεπε να απευθυνθώ στην ιδιαιτέρα του δημάρχου για να επικοινωνήσει μαζί μου; Δε θα μπορούσαμε να βρεθούμε την άλλη ημέρα; Εκεί είναι συνεχώς.
Το Φεβρουάριο φέτος έκανα την τρίτη αίτηση, προς τον αντιδήμαρχο καθημερινότητας κ. Βλαχοδημητρόπουλο, αφού είχα προηγουμένως απευθυνθεί στον αντιδήμαρχο κ. Τσούση, που με παρέπεμψε στο συνάδελφό του. Ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας είπε πως θα γίνει αυτοψία μετά από 15 ημέρες. Ερχόμενος ξανά στην Καλαμάτα, σταμάτησα να μάθω πότε θα γίνει η αυτοψία, αλλά μου είπαν πως θα με ενημερώσουν. Τελικά, με πήραν μια ημέρα κατά την οποία εγώ ήμουν στην Καλαμάτα.
Επικοινώνησα ξανά με τον κ. Βλαχοδημητρόπουλο και μιας και ήταν Αποκριές, αφήσαμε την αυτοψία να γίνει αργότερα. Φώναξαν και μηχανικό από την Τεχνική Υπηρεσία, ο οποίος είπε πως θα πήγαινε κι αυτός για αυτοψία και θα με ενημέρωναν. Πέρασε καιρός και αυτοψία δε γινόταν. Απευθύνθηκα πλέον στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση με αίτησή μου στις 25 Μαΐου και μου απάντησαν στις 3 Ιουνίου πως κοινοποίησαν στο Δήμο Μεσσήνης ότι πρέπει να ερευνήσει το θέμα μου.
Επανήλθα και τηλεφωνικά και μου απάντησαν στις 2 Ιουλίου πως ζητούσαν ενημέρωση από το Δήμο και πως του επισήμαναν ότι θα πρέπει να απαντήσει σε όλες τις αιτήσεις. Παρέλαβα στη συνέχεια έγγραφο πως δεν είχαν δοθεί στοιχεία από το Δήμο.
Περί τα τέλη Ιουλίου είχα μια τυχαία συνάντηση με το δήμαρχο στον Άγιο Ανδρέα. Του εξέθεσα την κατάσταση, μου είπε πως δεν έχει προσωπικό κι όταν του είπα πως θέλω να πάει παραπέρα το θέμα, με ρώτησε αν τον απειλώ. Έρχονται εκλογές, του αντιγύρισα κι αυτός μου είπε να πάω όπου θέλω και να κάνω ό,τι θέλω, λέγοντας πως τα “γράφει” στα γεννητικά του όργανα.
Όμως, για αυτό το περιστατικό δεν έχω κάτι άλλο, πέραν από την ακρίβεια του λόγου μου και δεν μπορώ να αποδείξω όσα έγιναν.
Θέλω, δε, να διευκρινίσω πως δεν είχα προηγούμενα σε προσωπικό επίπεδο με κανέναν. Είναι ζήτημα πολιτικό.
Έμαθα από τους γείτονες πως πήγαν για αυτοψία μετά τη συνάντησή μου με το δήμαρχο, χωρίς να ενημερωθώ και στις 19 Αυγούστου μού απάντησαν πως έχω χαντάκι στην ιδιοκτησία μου, χωρίς να αναφέρουν από πού ξεκινά το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Γιατί η καθυστέρηση

Αναρωτήθηκε ως προς τι αυτή η καθυστέρηση, αν έπρεπε να υποβληθούν τρεις αιτήσεις για το ίδιο θέμα και προσφυγή δύο φορές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και να χαθεί ενάμιση χρόνος, ενώ παρέθεσε και δύο ακόμη ζητήματα για τα οποία υπήρξε καθυστέρηση ενημέρωσης: ένα αίτημα αλλαγής υδρομέτρου που απαντήθηκε μετά από πέντε μήνες και ένα αίτημα υδροδότησης χτήματός του, για το οποίο του δόθηκε προφορική απάντηση μετά από 4 μήνες, χωρίς να γνωρίζει, όπως είπε, τους λόγους.    «Θεωρώ παράλογο να υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση για θέματα που μπορεί να μην έχουν τόσο μεγάλη σημασία για τη διοίκηση, αλλά να είναι κρίσιμα για την καθημερινότητα του πολίτη και στη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο δήμαρχος ούτε καν μπήκε στον κόπο να απαντήσει στο ζήτημα. Δεν έχω χρόνο να ομφαλοσκοπώ, επειδή είμαι άνεργος και αναζητώ εργασία. Αυτά είναι πολυτέλειες για κάποιον άνθρωπο στην περίπτωσή μου. Δεν είχα κανέναν λόγο να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Αλλιώς, θα τα είχα δημοσιοποιήσει νωρίτερα, όταν έβλεπα ότι δε μου απαντούν στην πρώτη αίτησή μου, επειδή κοιτάζω να λύσω το πρόβλημα της επιβίωσης», παρατήρησε και συνέχισε: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ήρθα ως ψευδομάρτυρας. Αυτό θα κριθεί από το δικαστήριο, όπου είπε πως θα με πάει ο κ. δήμαρχος και θα βρεθώ μπλεγμένος χωρίς να φταίω, λόγω άτυχων συγκυριών.
Έχω μετανιώσει για την τροπή που πήρε το θέμα. Υπάρχουν σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθώ, όπως η επιβίωση. Είχα όλες τις καλές προθέσεις, αλλά η ένταση που προκλήθηκε δεν οφειλόταν σε μένα. Είναι, άλλωστε, ζήτημα αν μίλησα συνολικά περί τα δύο λεπτά, αφού υπήρχαν συνεχείς διακοπές του λόγου μου.
Αν με άφηναν να μιλήσω, θα ζητούσα ως πολίτης να μάθω γιατί δε μου απαντά ο Δήμος, αφού ο δήμαρχος λέει πως υπάρχει ενδιαφέρον για τους πολίτες, χωρίς αυτό να αποδεικνύεται στην πράξη».

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου