Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και έκτακτη γ.σ. αποφάσισε η Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας


Διήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας – ενημέρωσης, με φόντο τις εξελίξεις στην παιδεία, αλλά και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, διοργανώνει η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας αύριο και μεθαύριο.
Την Πέμπτη, στις 8.00 το βράδυ, στην πλατεία της 23ης Μαρτίου θα γίνει προβολή ενημερωτικού βίντεο και συζήτηση-ενημέρωση για τις εξελίξεις με το γενικό γραμματέα της ΟΛΜΕ, Σταμάτη Νικολάου.
Την Παρασκευή, την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, θα δοθεί μουσική βραδιά από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας και άλλα σχήματα.
Επίσης, το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καλεί τα μέλη της σε έκτακτη γενική συνέλευση σήμερα στις 7.00 μ.μ. στο 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (Παραλίας), με θέμα «τη λήψη απόφασης για το πρόγραμμα δράσης και τον τρόπο κλιμάκωσης αυτού, στις κινητοποιήσεις του κλάδου απέναντι στις αποφάσεις της κυβέρνησης που διαλύουν το δημόσιο χαρακτήρα της παιδείας και εξευτελίζουν τις εργασιακές μας σχέσεις».
Εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση της Α΄ ΕΛΜΕ προς τους καθηγητές σημειώνεται: «Μετά τις δυσάρεστες αποφάσεις που πήρε και εφάρμοσε η κυβέρνηση μέσα στις διακοπές του καλοκαιριού (διαθεσιμότητα – απολύσεις 2.000 περίπου συναδέλφων, κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων της τεχνικής εκπαίδευσης) αλλά και τις εξαγγελίες του νέου Λυκείου, που προωθείται προς ψήφιση την Πέμπτη 5/9/2013 (προϊόν για το οποίο κανένας διάλογος δεν έγινε με την ομοσπονδία μας), καλούμε όλους σας σε αγωνιστική ετοιμότητα (στο φόντο των δραματικών εξελίξεων για την παιδεία, αλλά και τις εργασιακές μας σχέσεις) με το να δώσουμε όλοι το αγωνιστικό “παρών” στο διήμερο εκδηλώσεων της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας».