Η παιδική χαρά στο Δ.Σ. Μεσσήνης


Παιδική χαρά θύμιζε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Κι αυτό, γιατί όλα έδειχναν πως ο πρόεδρός του, Ηλίας Πατσιώτης, παραήταν ελαστικός ως προ την τήρηση των διαδικασιών.  
Ίσως μια πιο πιστή τήρηση του κανονισμού λειτουργίας να ήταν η λύση στο πρόβλημα, καθώς θα έδινε την ευκαιρία σε όλους να αντιληφθούν ότι δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν το λόγο και να μιλούν ή να παρεμβαίνουν όποτε θέλουν. 
Και η χθεσινή συνεδρίαση ξεκίνησε με σχετική καθυστέρηση. Στην προγραμματισμένη ώρα βρίσκονταν στην αίθουσα έξι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και συγκεκριμένα οι: Γ. Αθανασόπουλος, Νικ. Κωνσταντέλος, Ελένη Τσέλιου, Νικ. Φύκιρης, Θαν. Κουτσαντώνης και Παν. Γιαννόπουλος, αλλά και οι Νικ. Τζώρτζης. Κων. Αποστολόπουλος, Νικ. Αναστασόπουλος, Μιχ. Ψαρούλης και Στασινός Γκούνης από τη μειοψηφία. 
Μόλις, δε, ο κ. Τζώρτζης γνωστοποίησε πως δε θα παραστεί στη συνεδρίαση και θα αποχωρήσει (θα διαβάσετε γιατί σε άλλη σελίδα), επικράτησε «πανικός» και καθυστέρησε σημαντικά η λήψη παρουσιών. 
Έτσι, δόθηκε ευκαιρία να προσέλθουν και άλλα μέλη του συμβουλίου και να καταγραφεί τελικά απαρτία. 
Εντάσεις προκάλεσε η μετά από καιρό εμφάνιση του τέως δημάρχου Αίπειας, Νικ. Αναστασόπουλου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Παρ’ ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού δήλωσε αποχώρηση, ο κ. Αναστασόπουλος, όχι μόνο παρέμεινε στην αίθουσα, αλλά είχε και έντονους διαξιφισμούς με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Νικ. Φύκιρη, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που λοιδωρήθηκε από συμβούλους της πλειοψηφίας για τις απόψεις του. 
Ένταση, όμως, υπήρξε και μεταξύ των Νικ. Φύκιρη και Θαν. Κουτσαντώνη, γεγονός που αποδεικνύει πως οι σχέσεις όλων των συμβούλων της συγκεκριμένης Δημοτικής Ενότητας (Αίπειας) δεν είναι στα καλύτερά τους… 
Χ.Χ.