Καταγγελίες Μπρεδήμα για το πανηγύρι των απευθείας αναθέσεων στο Δήμο Καλαμάτας

Καταγγελίες Μπρεδήμα  για το πανηγύρι των απευθείας αναθέσεων  στο Δήμο Καλαμάτας

Να εγκαταλείψει τις παράνομες και παράτυπες ενέργειές της και να επιστρέψει στη λεωφόρο της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας καλεί τη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδ. Μπρεδήμας, καταγγέλλοντάς την ταυτόχρονα για το πανηγύρι των απευθείας αναθέσεων.
Αφορμή για τις δηλώσεις του κ. Μπρεδήμα ήταν το χθεσινό μας δημοσίευμα και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν είναι η πρώτη φορά που ο δήμαρχος και η Οικονομική Επιτροπή προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις ο πρώτος και σε “ελλιποβαρείς” αποφάσεις που κινούνται στα όρια της νομιμότητας η δεύτερη, όπως, για παράδειγμα, αναθέσεις σε έναn και μόνο ανάδοχο έργου ή προμηθευτή κ.λπ.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανάθεση σε συγκεκριμένο μηχανικό – ενεργειακό επιθεωρητή ελέγχου της ενεργειακής απόδοσης του αναψυκτηρίου του δημοτικού πάρκου σιδηροδρόμων, χωρίς “καν ο Δήμος να προχωρήσει σε κλήρωση μεταξύ επαγγελματιών, ως όφειλε και είχε κάνει σε ανάλογο έργο…”. Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι ο εν λόγω μηχανικός έχει έμμεση σχέση με στέλεχος της Δημοτικής Αρχής…
Με βάση τα παραπάνω και επειδή είναι πολλά τα περιστατικά που έχουν σημειωθεί, καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή για τις παράνομες και παράτυπες ενέργειές της, που γίνονται σχεδόν κατά συρροή. Την καλούμε να εγκαταλείψει τις παραπάνω τακτικές και κακές συνήθειες… και να επιστρέψει στη λεωφόρο της νομιμότητας και της πλήρους διαφάνειας.
Τέλος, οφείλουμε να δηλώσουμε προς τους δημότες ότι θα καταβάλλουμε κάθε είδους προσπάθειες, προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτά τα περιστατικά που μας γυρίζουν στις εποχές των αλήστου μνήμης “Μαυρογιαλούρων”».            
Χ.Χ.