Κινήσεις υπηρεσιακών οχημάτων εκτός ωραρίου κατήγγειλε ο Νικ. Τζώρτζης

Κινήσεις υπηρεσιακών οχημάτων  εκτός ωραρίου κατήγγειλε ο Νικ. Τζώρτζης

Αιχμηρές επισημάνσεις έκανε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Τζώρτζης.
Ο κ. Τζώρτζης ξεκίνησε λέγοντας πως μολονότι συστάθηκε, δεν έχει ακόμη συγκληθεί η επιτροπή που θα διερευνούσε το θέμα της αξιοποίησης οικοπέδων από το ΤΑΙΠΕΔ. «Τα γεγονότα μάς προλαμβάνουν», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε σημειώνοντας ότι το θέμα πρέπει να παρακολουθείται. «Ό,τι πρόκειται να πουλήσουν, είναι τα καλύτερα κομμάτια, όλες οι παράκτιες περιοχές από τη Μεσσήνη έως το Πεταλίδι», υπογράμμισε.
Ακολούθως, για την πρόσληψη προσωπικού με ορισμένη διάρκεια, ζήτησε οι αιτήσεις να μη γίνονται από υπαλλήλους του Δήμου, αλλά από αυτούς του ΚΕΠ, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας μίλησε και για το δρόμο Ριζόμυλος – Καλαμάτα. Όπως είπε, «υπάρχει η δέσμευση της μειοψηφίας να βοηθήσουμε σε ό,τι μας ζητηθεί. Μέχρι τώρα δε μας ζητήθηκε βοήθεια και εμάς το θέμα μάς απασχολεί. Σε λιγότερο από ένα μήνα ολοκληρώνεται η προθεσμία υποβολής προσφυγής και θέλουμε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να μας ενημερώσετε τι έχει γίνει».
 
Βολές για κίνηση υπηρεσιακών αυτοκινήτων
Έθεσε, τέλος, και το ζήτημα της μετακίνησης υπηρεσιακών οχημάτων εκτός των επιτρεπόμενων ωρών. Με βάση έρευνα που έκανε, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου τον πληροφόρησε ότι χρειάζεται ειδική άδεια για μετακινήσεις πέραν του ωραρίου.
«Αν αυτό ισχύει», σχολίασε, «θα πρέπει να δούμε αν γίνονται τέτοιες κινήσεις οχημάτων όλων των κατηγοριών. Να το κοιτάξετε. Είναι κρίμα να βλέπουμε οχήματα του Δήμου να κινούνται σε ώρες που πρέπει να μένουν στάσιμα και να προκαλούν, αυτή την εποχή».    

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου