Κρατούμενοι βρέθηκαν υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης μετά από μήνυση επιχειρηματία


Στα κρατητήρια του Α.Τ. Μεσσήνης βρέθηκαν για λίγες ώρες το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα υπάλληλοι του Δήμου Μεσσήνης, μέλη της επιτροπής για το πανηγύρι, οι οποίοι επιχείρησαν να σφραγίσουν επιχείρηση λούνα παρκ που λειτουργούσε σε ιδιωτικό χώρο χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες άδειες.
Σύμφωνα με όσα είπε στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Ι. Μπρατσιάκος, επιχείρησαν να προσεγγίσουν την επιχείρηση, αλλά επειδή δεν το κατάφεραν, ζήτησαν τη συνδρομή της Αστυνομίας. Μπήκαν στο χώρο, άρχισαν τη σφράγιση και την ίδια ώρα ο επιχειρηματίας αποσφράγιζε, χωρίς, όπως μας είπε ο κ. Μπρατσιάκος, η Αστυνομία να επέμβει.  Συντάχθηκε πρακτικό σφράγισης και πληροφορήθηκαν πως θα έπρεπε να παρουσιαστούν στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου να το δώσουν στο διοικητή.
Εκεί, πληροφορήθηκαν ότι έχει ασκηθεί μήνυση σε βάρος τους από τον επιχειρηματία για παράβαση καθήκοντος, κατηγορία που βάρυνε και τον ίδιο τον κ. Μπρατσιάκο, μιας και σε αυτόν υποβλήθηκε μήνυση.
Οι υπάλληλοι αφέθηκαν ελεύθεροι κάποιες ώρες αργότερα, ενώ ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος υπέβαλε μήνυση κατά του επιχειρηματία για παράνομη λειτουργία.
Τη Δευτέρα, ελήφθη απόφαση αποκατάστασης που σφραγίσματος. Τα μέλη της επιτροπής αρνήθηκαν, τελικά δέχθηκαν κάποιοι αναπληρωματικοί, στους οποίους ασκήθηκε επίσης μήνυση.
Το θέμα είναι, σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Μπρατσιάκος, πως «δεν μπορεί να λειτουργήσει ο νόμος από αυτούς που πρέπει να τον επιβάλλουν».