Μήνυση κατά δημότη για συκοφαντική δυσφήμηση από το δήμαρχο Μεσσήνης


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 
Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά δημότη θα καταθέσει ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες ο ίδιος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης. Αφορμή για τη δήλωση αυτή στάθηκε η διένεξη που είχε με συγκεκριμένο δημότη, ο οποίος προσήλθε στη συνεδρίαση με προτροπή του δημοτικού συμβούλου Θαν. Κουτσαντώνη, προκειμένου ο τελευταίος να αποδείξει ότι ο δήμαρχος ψευδόταν, όταν στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. είχε υποστηρίξει πως δε γνώριζε συγκεκριμένο περιστατικό.
Υπενθυμίζεται πως αυτή ήταν και η αιτία για να τεθεί με απόφαση του δημάρχου Μεσσήνης εκτός της πλειοψηφίας ο κ. Κουτσαντώνης.
 
Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα
Δεδομένου πως πρόκειται για ένα θέμα που ούτως ή άλλως προκαλεί προστριβές στους κόλπους της πλειοψηφίας, η ατμόσφαιρα ήταν εξαρχής ηλεκτρισμένη. Η ένταση εκδηλώθηκε αστραπιαία, με διαπληκτισμούς του κ. Κατσαντώνη με τον αντιδήμαρχο Γ. Στραβόλαιμο, ιδιαίτερα όταν ο πρώτος ζητούσε από τον πολίτη να προσέλθει στο μικρόφωνο και να εκθέσει τα περιστατικά που θα επιβεβαίωναν τα λεγόμενά του πως ο δήμαρχος έλεγε ψέματα ότι δε γνώριζε το θέμα στην προηγούμενη συνεδρίαση.
«Είναι απαράδεκτο ο δημοτικός σύμβουλος να κάνει τον πρόεδρο», παρενέβη ο κ. Αναστασόπουλος και ακολούθησε η απάντηση από τον κ. Κουτσαντώνη: «Είναι απαράδεκτο ο δήμαρχος να κάνει το δικτάτορα», για να προσθέσει πως ο συγκεκριμένος δημότης έχει υποβάλει τρία αιτήματα στο Δήμο Μεσσήνης κι έχει καταθέσει δύο προσφυγές, με τη μία από αυτές στο Συνήγορο του Πολίτη, επειδή ο Δήμος δεν του έχει δώσει απάντηση στα αιτήματα.
Στο ενδιάμεσο ο δημότης κατέβαλε απεγνωσμένες προσπάθειες να μιλήσει κι ενώ αρχικά ο πρόεδρος του Συμβουλίου δεν το επέτρεψε, στη συνέχεια άλλαξε γνώμη.
Προτού τοποθετηθεί ο δημότης, ο δήμαρχος ανέφερε πως «δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε, δεν μπορώ να καταλάβω ως προς τι η ομφαλοσκόπηση. Έχει καταγραφεί στα πρακτικά, ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος μπορεί να πει τι έχει γίνει. Δεν έχει νόημα να υπεισέλθουμε, επιλήφθηκε η υπηρεσία».
Ο αντιδήμαρχος Σάκης Βλαχοδημητρόπουλος άρχισε να παρουσιάζει όσα έγιναν, όταν ακούστηκε ο τέως δήμαρχος Κων. Σπυρόπουλος να αναφέρει: «Φοβάστε κάτι να μιλήσει ο πολίτης; Θέλετε να μας διώξετε από την αίθουσα;».
Επικράτησε ένταση και πανδαιμόνιο. Με το που ηρέμησαν κάπως τα πνεύματα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου προέτρεψε το δημότη να αποταθεί στα κανάλια και τις εφημερίδες, λέγοντάς του πως «σήμερα δε θα ακουστείτε εδώ».
Ούτε μετά από αυτό επικράτησε ηρεμία, αλλά ένταση μεταξύ των κυρίων Κουτσαντώνη και Στραβόλαιμου, ενώ μόλις ηρέμησαν τα πνεύματα, ο κ. Βλαχοδημητρόπουλος συνέχισε να ενημερώνει.
Ακολούθησε ο δημότης, ο οποίος εξέθεσε την κατάσταση, διαπληκτιζόμενος ταυτόχρονα με τον κ. Βλαχοδημητρόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε πως ψεύδεται.
Κατόπιν ανέφερε ότι συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσσήνης, στον οποίο εξέθεσε το πρόβλημά του κι ο τελευταίος του είπε, όπως υποστήριξε, ότι τον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του και στα απόκρυφά του.
 
«Έκρηξη» Αναστασόπουλου 
Αυτή η αναφορά ήταν η αιτία να «εκραγεί» ο δήμαρχος Μεσσήνης, ο οποίος χαρακτήρισε ως συκοφάντη το δημότη, λέγοντας πως ό,τι λέει είναι σκευωρίες, ενώ παραδέχθηκε ότι τον συνάντησε μία φορά στην παραλία.
Το μέρος του δημάρχου πήρε ο κ. Στραβόλαιμος, προκαλώντας νέο κύμα έντασης με τον κ. Κουτσαντώνη, ενώ ο κ. Αναστασόπουλος γνωστοποίησε στη συνέχεια πως θα υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση. «Άλλο είναι το θέμα μας. Ο κ. Κουτσαντώνης έφερε το ψευδομάρτυρα να αποδείξει ότι λέμε ψέματα», σημείωσε, ενώ ο κ. Κουτσαντώνης του αντιγύρισε την κουβέντα με τη φράση: «Θα έπρεπε να ντρέπεσαι».
Νέο κύμα έντασης ακολούθησε και η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν αποχωρώντας ο δημότης Γ. Λαχανάς από τα έδρανα, αμφισβήτησε τον ανδρισμό των παρισταμένων, γεγονός που αύξησε τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας.
Ο κ. Αναστασόπουλος κατέθεσε τη δική του εκδοχή και καταλήγοντας ανέφερε πως «ο δήμαρχος δεν είναι ψεύτης και θα είμαι (δήμαρχος) και την επόμενη φορά, κύριοι που ανησυχείτε».