Μαζεύει τα οφειλόμενα από τους επαγγελματίες o Δήμος Καλαμάτας


Στη λήψη απόφασης για ρύθμιση οφειλών έτους 2013, από τους καταστηματάρχες που κάνουν χρήση χερσαίου χώρου εντός της ζώνης λιμένα Καλαμάτας, οδηγήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση η Δημοτική Λιμενική Επιτροπή. Η διαδικασία περιλαμβάνει εφαρμογή του νόμου, αλλά και ρύθμιση σε καταστηματάρχες που οφείλουν υπερβολικά ποσά.
Να υπενθυμίσουμε ότι, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, να εφαρμοστεί η νομιμότητα σε κάθε κατεύθυνση -και στους επαγγελματίες του λιμανιού και της παραλιακής ζώνης που δεν πληρώνουν τα τέλη κοινόχρηστων χώρων- ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας.
Επιπλέον, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με ομάδα επαγγελματιών, τόνισε: «Συνεννοηθήκαμε απολύτως», επισημαίνοντας πως υπάρχει συμφωνία Δήμου και επαγγελματιών στο δίπτυχο: καταβολή των τελών από τους επαγγελματίες, εκτέλεση έργων και παρεμβάσεων από το Δήμο.
Ο δήμαρχος τόνισε πως τα προβλήματα σχετικά με την καταβολή των οφειλόμενων τελών εκ μέρους των επαγγελματιών λύθηκαν και θα αρχίσει η εισροή χρημάτων προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Ανέφερε ακόμη πως τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά και οι επαγγελματίες θα πρέπει να δουν αντίκρισμα για όσα καταβάλλουν, γι’ αυτό και ο Δήμος δεσμεύεται ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έχει αλλάξει η όψη και του λιμανιού και της παραθαλάσσιας ζώνης.
Α.Π.