Με λαμπρότητα η υποδοχή της Ιεράς Εικόνας στα Γιαννιτσάνικα (Φωτογραφίες και βίντεο)


Με τη λαμπρότητα που της αρμόζει έγινε χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου στα Γιαννιτσάνικα η κάθοδος και υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Δημιοβιτίσσης.
Η εκκίνηση της πομπής από τη Μονή Δημιόβης ξεκίνησε το μεσημέρι και στη συνέχεια τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια έγινε η υποδοχή της στον καθορισμένο τόπο και λιτάνευση αυτής στον Ιερό Ναό των Γιαννιτσανίκων.
Η αναχώρηση της Ιεράς Εικόνος και η επιστροφή της στη Μονή Δημιόβης θα γίνει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου.
Την όλη θρησκευτική εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος πιστών.
Μεταξύ των παρευρισκόμενων διακρίναμε τους βουλευτές Μεσσηνίας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τη θεματική αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου, τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημήτρη Πολίτη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας Θόδωρο Μπρεδήμα, τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας Παναγή Κουμάντο, αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών επιχειρήσεων, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους.
Α.Π.

http://youtu.be/9Mj9ta6B-Lc