Νέα 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη αποφάσισαν οι καθηγητές


Με 48ωρη απεργία Δευτέρα και Τρίτη συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι καθηγητές, όπως αποφάσισαν στην μαραθώνια συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις και γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ την Τετάρτη για να καθορίσουν τη στάση τους.
Η πρόταση για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες δεν πέρασε. Σύμφωνα με το Mega, το 65,7% των ψήφων ήταν υπέρ των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, όπως είχε προταθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση, όμως για να επικυρωθεί η απόφαση χρειαζόταν το 66,6% των ψήφων. Και προχώρησαν σε δεύτερη ψηφοφορία όπου αποφασίσθηκε η 48ωρη απεργία.
Οι δάσκαλοι θα συνεδριάσουν μέσα στο Σαββατοκύριακο για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Newsroom ΔΟΛ
 


Με πρόταση για απεργία πήγε η Α΄ ΕΛΜΕ στην Αθήνα
Ούτε και η προχθεσινή γενική συνέλευση των καθηγητών στην Καλαμάτα κατάφερε να έχει απαρτία, έτσι την απόφαση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας που θα μεταφερόταν στη χθεσινή συνέλευση της ΟΛΜΕ στην Αθήνα, έλαβε και αυτή τη φορά το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ.
Η πρόταση με την οποία ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ, Βασίλης Γεωργιόπουλος, πήγε χθες στη συνέλευση της ΟΛΜΕ ήταν για διήμερη απεργία Δευτέρα – Τρίτη, επανεξέταση της κατάστασης και συζήτηση για συνέχεια με τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.
Προχθές στην Καλαμάτα, αν και δεν υπήρχε απαρτία για γενική συνέλευση, έγινε συζήτηση μεταξύ των καθηγητών που συγκεντρώθηκαν. Εκεί, όπως μας είπε ο κ. Γεωργιόπουλος, τέθηκαν δύο προτάσεις. Η μία, του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, ήταν για διήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ η άλλη για 5ήμερες. Η πλειοψηφία επέλεξε την πρώτη, ωστόσο το Δ.Σ. αποφάσισε κάτι ανάμεσα στις δύο προτάσεις, γιατί, όπως λέει ο κ. Γεωργιόπουλος, «δε γινόταν να πάμε σε διήμερες, καθώς το τρίτο διήμερο θα έπεφτε Παρασκευή και Σάββατο».
Μ.Ν.