Οι «Ράμπο» των Δημοσίων Έργων στο Ακρογιάλι


Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Με στόχο να ελεγχθεί η ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του έργου προστασίας του Ακρογιαλίου, πραγματοποίησαν αυτοψία το προηγούμενο χρονικό διάστημα Επιθεωρητές Δημοσίων Έργων, μετά την προκαταρκτική έρευνα που έχει διατάξει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Στο μεταξύ, προχθές, μετά τη λήξη της καλοκαιρινής διακοπής, άρχισαν να εκτελούνται και πάλι εργασίες στην περιοχή, ενώ χθες το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
 
Προκαταρκτική έρευνα
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», εντός Αυγούστου Επιθεωρητές των Δημοσιών Έργων ήρθαν στη Μεσσηνία και έκαναν αυτοψία στο έργο. Η επίσκεψή τους έγινε μετά από παραγγελία του εισαγγελέα, καθώς του έχουν κατατεθεί καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της σχετικής μελέτης του έργου, αλλά και στα υλικά που έχουν πληρωθεί.
Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται οι επιθεωρητές να συντάξουν το πόρισμά τους, το οποίο θα δείξει αν υπάρχει ή όχι κάποιο πρόβλημα με το έργο κι αν ευσταθούν οι καταγγελίες.
 
Συνέχιση εργασιών
Το έργο επισκέφθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Όπως προαναφέραμε, οι εργασίες είχαν σταματήσει λόγω της καλοκαιρινής περιόδου και προχθές ξεκίνησαν εκ νέου.
Κατά τον αντιπεριφερειάρχη, οι εργασίες ξεκίνησαν εντατικά προς δύο κατευθύνσεις. Συνεχίζεται η προσάμμωση στην παραλία, η οποία είχε ξεκινήσει τον Ιούνιο και με στόχο να ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Η δεύτερη κατεύθυνση είναι η ολοκλήρωση του 5ου προβόλου με ογκολίθους. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί ο 6ος και ο 4ος, έχει κατασκευασθεί ο πυρήνας του 3ου και του 5ου.
Και πρόσθεσε: «Η εργολαβία εξελίσσεται με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς. Οι πρόβολοι 3, 5, 6 και 7 θα έχουν ολοκληρωθεί σύντομα. Παράλληλα, ολοκληρώνεται το έργο αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Μικρά Μαντίνεια και έχουμε υποβάλει στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή για ένταξη στο ΕΣΠΑ των έργων στην υπόλοιπη περιοχή, Αβία, Αρχοντικό, Παλιόχωρα και Κιτριές.
Στο σύνολό του είναι έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, καθώς όλοι γνωρίζουμε την ταλαιπωρία και τα προβλήματα που είχαν κάθε χειμώνα από τους έντονους κυματισμούς».
Τα έργα στο Ακρογιάλι είναι προϋπολογισμού 4.850.00 ευρώ και η προθεσμία ολοκλήρωσής τους είναι έως 15 Νοεμβρίου 2013, ενώ ο κ. Αλευράς διευκρίνισε ότι αυτή εξαρτάται και από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν.