Σε διπλό ταμπλό παίζει η Δημοτική Αρχή με τα σκουπίδια του Δήμου Καλαμάτας


Με τον ίδιο εργολάβο και διαχείριση στη Μαραθόλακκα
 
Άλλη μια απευθείας ανάθεση μεταφοράς των σκουπιδιών της Καλαμάτας, πάντα στον ίδιο εργολάβο που έχει πληθώρα εκκρεμοτήτων με τη δικαιοσύνη, υπέγραψε προχθές ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Το ύψος της νέας σύμβασης ανέρχεται στα 204.500 ευρώ.
Και σε αυτή οι όροι είναι οι γνωστοί, δεν αναφέρεται δηλαδή πού πηγαίνουν τα σκουπίδια, παρά μόνο ότι «ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει τα μεταφερόμενα απορρίμματα σε νόμιμο χώρο». Η δε αποζημίωση του εργολάβου καθορίζεται στα 59 ευρώ το τόνο.
Χθες το μεσημέρι, πάντως, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας δήλωσε ότι δε θα μεταφέρονται όλα τα σκουπίδια, αλλά αυτά που δε θα προλαβαίνει να επεξεργαστεί το σύστημα της πρώην RAM στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου.
Κατά τον κ. Νίκα, ο λόγος που ενεργοποιείται τώρα η Μαραθόλακκα και όχι νωρίτερα είναι επειδή καθαρίστηκε ο χώρος από τα δεμάτια που είχε αποθηκεύσει η πρώην RAM. Πρόσθεσε δε, ότι ο αριθμός των δεματίων που έχουν απομείνει στη χωματερή είναι πολύ μικρός, αλλά θα απομακρυνθούν κι αυτά, μαζί με εκείνα που έχουν εγκαταλειφθεί στο αθλητικό κέντρο της Θουρίας.
Επίσης, σημείωσε ότι έχει μειωθεί ιδιαίτερα ο όγκος των σκουπιδιών, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνεται και το ύψος της δαπάνης για τη μεταφορά ή την επεξεργασία τους.
Τέλος, είπε ότι ο όγκος θα μειωθεί και άλλο, στο πλαίσιο του υλοποίησης του προγράμματος συνοικιακής κομποστοποίησης.
Α.Π.