«Χαβούζα» ο κάμπος Ασπροχώματος

«Χαβούζα» ο κάμπος Ασπροχώματος

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής λόγω της λυματολάσπης του Βιολογικού Καθαρισμού
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Βόθρος της Καλαμάτας έχει καταντήσει το Ασπρόχωμα, οι κάτοικοι του οποίου αναγκάζονται να ζουν σε πραγματικά αποπνικτικές συνθήκες.
Τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ποσειδών» και άλλοι κάτοικοι του Ασπροχώματος προσπάθησαν για μία ακόμη φορά να δημοσιοποιήσουν την όλη κατάσταση, ενώ ενημέρωσαν και τους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υγείας στους νέους χώρους όπου εναποτίθεται η λάσπη από την επεξεργασία των λυμάτων στο Βιολογικό Καθαρισμό.
Χθες, σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του Συλλόγου Δ. Τσίχλη με την εφημερίδα μας, επισημάνθηκαν και πάλι οι απάνθρωπες συνθήκες υπό τις οποίες αναγκάζονται να ζουν εκατοντάδες πολίτες. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι μονίμως επικρατεί μια βρωμερή μυρωδιά, που δεν τους αφήνει να ανασάνουν ούτε όταν βρίσκονται μέσα στο σπίτι τους. Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι είναι αναγκασμένοι να μην ανοίγουν ποτέ τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών τους, για να κρατήσουν, όσο είναι δυνατό, την αφόρητη μυρωδιά έξω από το χώρο που τρώνε και κοιμούνται.
Κάλεσε, δε, για μία ακόμη φορά τους εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, προκειμένου να διαπιστώσουν ακριβώς την αφόρητη κατάσταση, να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους για λίγες ή και πολλές ημέρες.
Σχολιάζοντας τη στάση της Δημοτικής Αρχής, μας τόνισε ότι «μόνο που κάνει είναι να τους αποφεύγει  και να τους ειρωνεύονται», ενώ καυτηρίασε και τη σιωπή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με επιστήμονες, η όλη κατάσταση δημιουργεί μεγάλα προβλήματα υγείας στους κατοίκους που μένουν στην περιοχή.
Τέλος, ο κ. Τσίχλης τόνισε ότι από τη στιγμή που υπάρχει «τοίχος αδιαφορίας», τις επόμενες κιόλας ημέρες πρόκειται να προχωρήσουν στη χρήση κάθε ένδικου μέσου, ώστε κάποια στιγμή να πάψουν να υφίστανται την αφόρητη αυτή κατάσταση.