Έκπτωτος ο εργολάβος της προμήθειας των υπόγειων κάδων στη Μεσσήνη

Έκπτωτος ο εργολάβος της προμήθειας των υπόγειων κάδων στη Μεσσήνη

Να κηρυχθεί έκπτωτος ο εργολάβος που ανέλαβε να προμηθεύσει το Δήμο Μεσσήνης με τους υπόγειους κάδους απορριμμάτων, αποφάσισε, κατά τη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, μετά την πρόταση που κατέθεσε ο αντιδήμαρχος Ι. Τσούσης.
Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης κι όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ο συγκεκριμένος ανάδοχος είχε πάρει μέρος στο διαγωνισμό, αλλά υπήρξε καθυστέρηση, επειδή δεν ήταν ενεργή η χρηματοδότηση. Όμως, κατέστη ενεργή και ενημερώθηκε στις 5 Αυγούστου να ξεκινήσει τις διαδικασίες προμήθειας, προκειμένου να παραδοθούν οι υπόγειοι κάδοι σε τρία σημεία, στις 5 Σεπτεμβρίου.
Ο ανάδοχος δεν ανταποκρίθηκε, όπως και στη νέα επιστολή που του στάλθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου. Δεν υπάρχει επαφή, πρόσθεσε και μίλησε για τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.
Έτσι, πρότεινε, μεταξύ άλλων, την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής, τον καταλογισμό της προμήθειας σε βάρος του, τον αποκλεισμό του από δημοπρασίες για ένα έτος, αλλά και την αναστολή των παραπάνω, στην περίπτωση που παραδοθεί η προμήθεια έως τη διενέργεια του διαγωνισμού σε βάρος του.
Χ.Χ.