Αντιδράσεις για τις υπερωρίες υπαλλήλου που έχει αποσπαστεί στη Ν.Δ.


Την έντονη αποδοκιμασία τους για όσα προβλέπει υπουργική απόφαση, να πληρώνεται από χρήματα των ΟΤΑ η υπερωριακή απασχόληση υπαλλήλων τους που έχουν αποσπαστεί σε πολιτικά κόμματα, διατύπωσαν το βράδυ της Παρασκευής τα μέλη του Δ.Σ. Μεσσήνης, τα οποία κλήθηκαν να εγκρίνουν τα σχετικά έξοδα υπαλλήλου η οποία έχει αποσπαστεί στη Ν.Δ. και με βάση έγγραφα που στάλθηκαν απασχολήθηκε υπερωριακά, εκτός από καθημερινές, Σαββατοκύριακα και αργίες, αλλά και μετά τις 10.00 το βράδυ. Το ποσό που πρέπει να καταβληθεί στην εν λόγω υπάλληλο είναι 1.800 ευρώ συνολικά (μεικτά) ή 1.260 ευρώ καθαρά για το τελευταίο τρίμηνο του 2012, ενώ θα πρέπει να της καταβληθούν και τα αντίστοιχα ποσά του 2013.
Η εντονότερη αντίδραση προήλθε από τους συμβούλους της μειοψηφίας, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταψήφισαν το συγκεκριμένο ποσό. Με «κρύα καρδιά» και με το φόβο της προσφυγής της υπαλλήλου στη Δικαιοσύνη για την καταβολή της αποζημίωσης, ψήφισαν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
 
Αντιδράσεις
Ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος πρότεινε να ζητηθεί από το διευθυντή της Ν.Δ. να μην ξανααπασχοληθεί υπερωριακά η εργαζόμενη, όπως γίνεται και με όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ, ενώ ο αρμόδιος υπάλληλος Στρ. Χρυσαφίδης χαρακτήρισε πρόκληση όσα συμβαίνουν, σημειώνοντας πως ο Δήμος Αθηναίων με 100 υπαλλήλους αποσπασμένους στα πολιτικά κόμματα, ζήτησε να αλλάξει η υπουργική απόφαση που ορίζει τα παραπάνω.
Ο δημοτικός σύμβουλος Χρ. Καρύδης είπε πως έχει λαμβάνειν από την υπηρεσία του, στην οποία βρίσκεται υπό καθεστώς 24ωρης ετοιμότητας, 67 ευρώ το μήνα για υπερωρίες και 24ωρη απασχόληση, αν χρειαστεί, προσθέτοντας ότι είναι απλήρωτος για το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και το πρώτο της φετινής χρονιάς.
Τελείως αρνητικός με όσα συμβαίνουν, δήλωσε ο τέως δήμαρχος Κων. Σπυρόπουλος.
Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ηλίας Πατσιώτης, σχολίασε πως είναι απαράδεκτο να εργάζεται κάποιος στην Αθήνα και να πληρώνονται οι υπερωρίες του από το Δήμο Μεσσήνης, ενώ ο κ. Χρυσαφίδης συνέχισε να μιλά για πρόκληση, παρατηρώντας πως κανένα κόμμα δε δουλεύει έως τις 3.00 το πρωί. «Έμεινε η υπάλληλος για τη μισθοδοσία του προσωπικού έως τις 6.45 το απόγευμα και δε θα πάρει ούτε ευρώ για την υπερωριακή της απασχόληση».
Διευκρίνισε δε πως το θέμα δε θα συζητούνταν καν στο Δ.Σ. αν δεν επρόκειτο για την καταβολή οφειλών παρελθόντος οικονομικού έτους. Οι πιστώσεις που αντιστοιχούν στο 2013, ούτε καν θα συζητηθούν, απλώς θα αντληθούν από το σχετικό κονδύλι.
Μην πάρουμε απόφαση σε βάρος του υπαλλήλου, ζήτησε ο αντιδήμαρχος Γ. Στραβόλαιμος, προτείνοντας να πραγματοποιηθεί άλλη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να ληφθεί συνολική απόφαση για τα κόμματα.        

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου