Για 85 εμπρησμούς στον Ταΰγετο κατηγορείται ο 68χρονος βοσκός

Για 85 εμπρησμούς στον Ταΰγετο  κατηγορείται ο 68χρονος βοσκός

Με επιτυχία στέφθηκε χθες τα ξημερώματα μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη ενός 68χρονου βοσκού, ο οποίος έμενε στην καρδιά του Ταϋγέτου και κατηγορείται για δεκάδες εμπρησμούς.
Βάσει στοιχείων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πριν από περίπου δύο μήνες εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον εισαγγελέα Καλαμάτας και ξεκίνησε η αναζήτησή του.
Κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, δυνάμεις της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας αναζητούσαν τον 68χρονο, ο οποίος είχε τη στάνη με τα ζώα και ένα πρόχειρο κατάλυμα σε δυσπρόσιτο σημείο, στην περιοχή «Μεγάλη Λάκκα».
Τελικά, το βράδυ της Παρασκευής εντοπίσθηκε και με τη βοήθεια ισχυρών δυνάμεων (Ασφάλεια, Δίωξη Ναρκωτικών, ΟΠΚΕ Μεσσηνίας και Αρκαδίας, αλλά και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και ανακριτικών υπαλλήλων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ξημερώματα) έγινε επιχείρηση και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια.
Σημειώνεται ότι το 2008 ο 68χρονος είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών, όταν είχε αντιδικία με πολίτες, και για την υπόθεση αυτή έχει δικασθεί.
Ο δράστης, που είναι Έλληνας κτηνοτρόφος, θεωρείται υπεύθυνος για 85 πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν μεταξύ των περιοχών Νέδουσας και Πολιανής στον ορεινό όγκο του Ταΰγετου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, έβαζε φωτιές -όχι όλες σε μεγάλες εκτάσεις – προκειμένου να φτιάξει βοσκοτόπια. Μάλιστα, σε μία από τις πυρκαγιές, που πήρε μεγάλη έκταση και σηκώθηκαν πυροσβεστικά αεροσκάφη για την κατάσβεση της, ο 68χρονος τηλεφώνησε και διαμαρτυρήθηκε στις αρχές, καθώς οι ρίψεις νερού… κατέστρεφαν την περιουσία του!
Χθες το μεσημέρι οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση σε δασική έκταση κατ’ εξακολούθηση, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί στον ανακριτή από αύριο.
Β.Β.