Δημοπρασίες προς εκποίηση καυσόξυλων


Σε πλειοδοτική δημοπρασία προς εκποίηση εκτίθενται 5 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός, στο γραφείο του Δασονομείου Πύλου (Πλατεία Τριών Ναυάρχων), τα οποία κατασχέθηκαν από το Δασαρχείο Καλαμάτας, διότι υλοτομήθηκαν παρανόμως από δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Βλαχόπουλου, όπου και φυλάσσονται.
Η δημοπρασία θα γίνει τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ανά χωρικό κυβικό μέτρο. Ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 27,76 ευρώ ανά χ.κ.μ., σύμφωνα με τον πίνακα διατίμησης δασικών προϊόντων τρέχοντος έτους (πλέον ΦΠΑ).
Την επομένη, Τρίτη 22 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί, εκτίθενται σε πλειοδοτική δημοπρασία προς εκποίηση, στα γραφεία του Δασονομείου Μεσσήνης (Σταύρου Τσούση 5), 10 χωρικά κυβικά μέτρα καυσόξυλα δρυός, τα οποία κατασχέθηκαν από την περιοχή της Τ.Κ. Βλάση, διότι υλοτομήθηκαν παρανόμως από δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις. Τα εκποιούμενα καυσόξυλα βρίσκονται σε αγρόκτημα ιδιώτη προς φύλαξη ως μεσεγγυούχου, στην Τ.Κ. Βλάση, απ’ όπου και θα παραληφθούν από τον πλειοδότη.
Η δημοπρασία θα γίνει κατά χ.κ.μ. και ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 40 ευρώ κατά χ.κ.μ.
Την ίδια μέρα και ώρα εκτίθενται σε πλειοδοτική δημοπρασία προς εκποίηση, στο σταθμό οχημάτων του Δασαρχείου Καλαμάτας, συνολικά 40,00 χ.κ.μ. καυσοξύλων δρυός, πουρναρίου, αριάς και κουτσουπιάς (πέντε παρτίδες), τα οποία κατασχέθηκαν, διότι υλοτομήθηκαν παρανόμως από δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις, αρμοδιότητας Δασαρχείου Καλαμάτας.
Τα εκποιούμενα καυσόξυλα βρίσκονται στο σταθμό οχημάτων της Υπηρεσίας προς φύλαξη και θα παραληφθούν από τον πλειοδότη.
Η δημοπρασία θα γίνει κατά χωρικό κυβικό μέτρο ανά κατηγορία προϊόντος. Ελάχιστο όριο προσφοράς ορίζεται το ποσό των 28 ευρώ κατά χ.κ.μ. για την παρτίδα α (9 χ.κ.μ.) και 40 ευρώ, για τις παρτίδες β, γ, δ και ε (9, 9, 6 και 7 χ.κ.μ. αντίστοιχα).
Για τη συμμετοχή στις δημοπρασίες απαιτείται η καταβολή στους ενεργούντες αυτή εγγύηση που αναλογεί στο ένα τρίτο της αξίας του συνόλου των προϊόντων που εκποιούνται και η οποία επιστρέφεται μετά το πέρας τους.