Εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας εγκαινιάζει την χειμερινή περίοδο προβολών με ένα αφιέρωμα στις πρώτες ταινίες μεγάλων δημιουργών. 

Από τον καθηλωτικό νεορεαλισμό του Φρανσουά Τρυφό [14/11 Τα 400 Χτυπήματα], που αποδεικνύει πως ίσως η σημαντικότερη πηγή έμπνευσης για έναν νέο σκηνοθέτη  είναι η καθημερινότητα, μέχρι τον ποιητικό λυρισμό του Zαν Βιγκό [28/11 Η Αταλάντη], μια από τις πιο σπάνιες ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου, τα πρωτόλεια φιλμ των δημιουργών, πέρα από τις αδούλευτες αδυναμίες τους, περιέχουν έντονα ψήγματα σκηνοθετικής ευφυίας.

Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζει η οργιώδης φαντασία του Ντειβιντ Λιντς [21/11 Eraserhead], η αξιοθαύμαστη διαχείριση του ρυθμού του Ντάνι Μπόιλ [14/11 Μικρά Εγκλήματα Μεταξύ Φίλων], και κυρίως η μοναδική δημιουργία του Ορσον Γουέλς  [30/10 Πολίτης Κέϊν], ένα πρωτοποριακό αισθητικό αριστούργημα, που θεωρείται μια από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Συντροφιά με τις παραπάνω ταινίες θα προβληθούν τα πρώτα μικρού μήκους φιλμ των Ζαν-Πιερ Ζενέ, Τομ Τίκβερ, Τιμ Μπάρτον και Κρίστοφερ Νόλαν, ολοκληρώνοντας ένα μήνα αφιερωμένο σε μεγάλους δημιουργούς με μοναδικές κινηματογραφικές προτάσεις.

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη βράδυ στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Καλαμάτας με γενικό εισιτήριο 4 ευρώ και ελεύθερη είσοδο για νέους κάτω των 18 ετών.