Εκδήλωση σήμερα για τον Γιώργο Τσαγκάρη

Εκδήλωση σήμερα για τον Γιώργο Τσαγκάρη

Τη μνήμη του συνθέτη Γιώργου Τσαγκάρη, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, θα τιμήσει ο Δήμος Καλαμάτας σήμερα. Στις 19.00, στο φουαγιέ της Κεντρικής Σκηνής του δημοτικού θεάτρου, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του συνθέτη, την οποία φιλοτέχνησε αφιλοκερδώς η εξαδέλφη του Γ. Τσαγκάρη, γλύπτρια Βιβή Δουατζή – Λάμπρου, ενώ τα έξοδα χυτηρίου κάλυψε η αδελφή του Αθηνά Τσαγκάρη – Βενιζελέα, η οποία και δώρισε την προτομή στο Δήμο Καλαμάτας.
Θα ακολουθήσει εκδήλωση – αφιέρωμα στο έργο του Γιώργου Τσαγκάρη, με τους εξής συντελεστές: Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Κατσουλάκης – σκηνοθέτης. Παρουσίαση: Νίκος Ξανθούλης – καλλιτεχνικός διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Καλαμάτας/συνθέτης.
Ομιλητές: Κώστας Γεωργουσόπουλος – κριτικός Θεάτρου/μεταφραστής. Ο ηθοποιός Κώστας Κλεφτόγιαννης θα διαβάσει ένα απόσπασμα, που αφορά στον Γιώργο Τσαγκάρη, από το υπό έκδοση βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Γκιώνη. Ο ηθοποιός Γιώργος Τσαπόγας θα διαβάσει αποσπάσματα κειμένων του Γιώργου Τσαγκάρη. Η Μαρία Τσώνη στο τραγούδι και ο Διονύσης Μαλλούχος, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στο πιάνο, θα ερμηνεύσουν τέσσερα τραγούδια του Γιώργου Τσαγκάρη.