Με δικαστικές αποφάσεις η εγγραφή παιδιών και στο Δήμο Μεσσήνης

Με δικαστικές αποφάσεις η εγγραφή παιδιών και στο Δήμο Μεσσήνης

Μόνο με δικαστικές αποφάσεις γίνονται εγγραφές παιδιών που γεννήθηκαν σε σπίτια και στο Δήμο Μεσσήνης, σύμφωνα με τα όσα είπε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, απαντώντας σε ερώτησή μας, με αφορμή την άσκηση κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημ. Σταύρου μετά από έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Όπως μας επισήμανε, ο Δήμος Μεσσήνης από την 1η Ιανουαρίου 2011, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» δεν έχει προβεί σε εγγραφές παιδιών με υπεύθυνες δηλώσεις, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, αλλά μόνο με δικαστικές αποφάσεις.  Είναι δε χαρακτηριστικό το ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι σήμερα, έχουν δηλωθεί μόνο τρία παιδιά και αυτά με δικαστική απόφαση. «Είμαστε προσεκτικοί  γενικότερα  και θέλουμε πάντα να υπάρχουν τα απαιτούμενα από το νόμο δικαιολογητικά»,  τόνισε.
Από την πλευρά του ο ληξίαρχος του Δήμου Μεσσήνης Νικ. Ρούτσης, ανέφερε πως τα τελευταία 20 χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, δεν έχει γίνει εγγραφή παιδιού με δήλωση, παρά μόνο με δικαστική απόφαση.
 
Χ.Χ.