Ο Βασίλης Καλλίδης βρέθηκε στη Μεσσηνία και μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα (βίντεο και φωτογραφίες)

Ο Βασίλης Καλλίδης  βρέθηκε στη Μεσσηνία και  μαγείρεψε με τοπικά προϊόντα (βίντεο και φωτογραφίες)

Με άρωμα Καλαμάτας ήταν η εκπομπή που προβλήθηκε την Κυριακή τελικά από τον Αlpha, το ταξίδι ξεκίνησε από τη Μάνη και τη γιορτή Τράτας στον Κότρωνα.
Μια νέα γιορτή αφιερωμένη στη θάλασσα και τους ψαράδες με πολλή μουσική, χορό και θαλασσινούς μεζέδες.
Ο Βασίλης συνάντησε μικρούς παραγωγούς της περιοχής, δοκιμάζει τις περίφημες δίπλες με μέλι και είδε πώς μαζεύουν θαλασσινό αλάτι στον Άγιο Νίκωνα.
Πίσω από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του, ο chef μαγείρεψε κοτόπουλο με μπύρα και ντόπιες ελιές για τους περαστικούς της πλατείας και στη συνέχεια ταξιδέψε για την Καλαμάτα.
Εδώ, συνάντησε δύο νέα παιδιά που διαχειρίζονται ένα εναλλακτικό αγρόκτημα, γνώρισε φυστικοπαραγωγούς, δοκίμασε παραδοσιακή γουρνοπούλα και έκανε βόλτα στην κεντρική αγορά όπου μαγείρεψε κόκκορα με χοντρά μακαρόνια.
Επισκέφθηκε μια μικρή ταβέρνα και έφαγε τις καλύτερες τηγανητές πατάτες όλων των εποχών.
Το τελευταίο βράδυ, μια οικογένεια κρεοπωλών της περιοχής ετοίμασαν για τον Βασίλη μια έκπληξη: ένα γλέντι γεμάτο λιχουδιές.

http://youtu.be/dlGw2uarU6A