Πάλι από την αρχή, με νέους ενόρκους, η δίκη για τον εμπρησμό στον Κότρωνα

Πάλι από την αρχή, με νέους ενόρκους,  η δίκη για τον εμπρησμό στον Κότρωνα

Εξαίρεση ενόρκου ο οποίος κατηγορήθηκε από κατηγορούμενο πως είχε επαφές με τους μηνυτές, αποφάσισε χθες μετά από πολύωρη διάσκεψη το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας.
Στην εν λόγω υπόθεση κατηγορούμενοι είναι τρεις άντρες από την Αθήνα, οι οποίοι φέρεται ότι τη νύχτα στις 26 Ιανουαρίου του 2012 μετέβησαν στον Κότρωνα της Λακωνικής Μάνης και έβαλαν φωτιά στα αυτοκίνητα οικογένειας που διατηρεί επιχείρηση εμπορίας κρεάτων.
Υπενθυμίζεται πως τα δύο αδέλφια θύματα – μέλη της οικογένειας υποστηρίζουν πως οι τρεις δράστες ενήργησαν κατά παραγγελία Αθηναίου εμπόρου κρεάτων, με τον οποίο είχαν οικονομικές διαφορές και ο οποίος πλέον έχει εξαφανισθεί.
Η υπόθεση έχει αρχίσει να εκδικάζεται από το Σεπτέμβριο και η διαδικασία την Παρασκευή είχε φτάσει λίγο πριν από τις απολογίες των κατηγορουμένων. Ωστόσο, η καταγγελία ενός εκ των κατηγορουμένων, ότι είδε ένορκο να μιλά και να «πηγαίνει αγκαλιά» με τους μηνυτές του, προκάλεσε παρέμβαση του εισαγγελέα έδρας, Δημήτρη Σταύρου, ο οποίος είπε πως η δίκη δεν μπορεί να συνεχισθεί με μια τέτοια κατηγορία να αιωρείται.
Το δικαστήριο διέκοψε, ξεκίνησε διάσκεψη για το θέμα και χθες το μεσημέρι αποφάσισε την εξαίρεση του συγκεκριμένου ενόρκου και την εκ νέου κλήρωση των ενόρκων σε νέα συνεδρίαση την Παρασκευή.
Μετά την κλήρωση των νέων ενόρκων, η εκδίκαση της υπόθεσης θα ξεκινήσει από την αρχή, με κατάθεση πάλι όλων των μαρτύρων, καθώς έπειτα από όσα συνέβησαν η διαδικασία μέχρι εκείνη τη στιγμή κρίθηκε άκυρη.
Β.Β.