Πέτρος Τατούλης από τη Γερμανία: «Με εξωστρέφεια απαντούμε στην κρίση»

Πέτρος Τατούλης από τη Γερμανία: «Με εξωστρέφεια απαντούμε στην κρίση»

Στη μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση τροφίμων και ποτών Anuga έλαβε μέρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια των Πελοποννήσιων εξαγωγέων για εξωστρέφεια ως απάντηση στην κρίση.
Μάλιστα, οι συμμετοχές των επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο στην έκθεση Anuga ξεπέρασαν τις τριάντα (30), σε σχέση με τα παρελθόντα έτη. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας και αποτελεί το γεγονός με τη μεγαλύτερη επιρροή και αναγνωρισιμότητα στην παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών. Φέτος φιλοξένησε περισσότερους από 155.000 αγοραστές, στελέχη και επαγγελματίες από 180 χώρες και 6.700 προμηθευτές από 98 χώρες.
Οι δε πελοποννησιακές επιχειρήσεις στη μεγάλη τους πλειοψηφία βρέθηκαν σε ένα ενιαίο περίπτερο, μεγαλύτερο των 220 τ.μ., ενώ οι δράσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου ξεκίνησαν με την εκδήλωση γευσιγνωσίας πελοποννησιακής γαστρονομίας στο εστιατόριο του ΟΠΕ, όπου συναντήθηκαν ξένοι εισαγωγείς και Πελοποννήσιοι επιχειρηματίες.
Στο χώρο υπήρχε και προβολή εξειδικευμένων σποτ με θέμα την πελοποννησιακή κουζίνα.
Νωρίτερα, την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, είχε προηγηθεί παρουσίαση των πελοποννησιακών προϊόντων σε Γερμανούς εισαγωγείς.
Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πελοποννησιακή εκδήλωση ήταν και η μόνη από την ελληνική πλευρά ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Έκθεσης Anuga.
Το περίπτερο με τις πελοποννησιακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, συνοδευόμενος από την υπουργό Ευρωπαϊκών και Ομοσπονδιακών Υποθέσεων και ΜΜΕ του κρατιδίου Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Schwall-Duren.
Η υπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη συμμετοχή των πελοποννησιακών επιχειρήσεων και την πρόοδο που έχουν σημειώσει στον τομέα του marketing, του packaging και του design. Επίσης, χαρακτήρισε τη συνεργασία του κρατιδίου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ιδιαίτερα σημαντική και τόνισε ότι θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο.
Τις πελοποννησιακές επιχειρήσεις επισκέφθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Johannes Remmel.
Ο κ. Τατούλης συναντήθηκε, επίσης, με το διευθυντή του Επιμελητηρίου Κολωνίας, C. Hanke, και συζήτησαν προοπτικές συνεργασίας και δράσεις προώθησης των πελοποννησιακών προϊόντων στη Γερμανία.
Επίσης, παραχώρησε συνεντεύξεις για τα πελοποννησιακά προϊόντα στο κορυφαίο έντυπο τροφίμων και γαστρονομίας, το Lebensmittel Ζeitung, στην Deutsche Welle και τον Europolitis, όπου τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός στην προσπάθεια των πελοποννησιακών επιχειρήσεων. Είναι σαφής η άποψή μας ότι την κρίση θα την αντιμετωπίσουμε αναπτύσσοντας την εξωστρέφειά μας, στηριζόμενοι στα συγκριτικά πλεονεκτήματά μας. Η δυναμική παρουσία των επιχειρήσεών μας στην έκθεση αποτελεί ισχυρό μήνυμα ελπίδας ότι θα τα καταφέρουμε».