Παρουσίαση του νέου site του Δήμου Μεσσήνης, που είχε μηδενικό κόστος

Παρουσίαση του νέου site του Δήμου Μεσσήνης, που είχε μηδενικό κόστος

Ένα σύγχρονο διαδικτυακό τόπο, με σκοπό να καλύψει τις αυξημένες απαιτήσεις των δημοτών και των επισκεπτών στον τομέα των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, σχεδίασε ο Δήμος Μεσσήνης, στο πλαίσιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους επισκέπτες.
Τρία άτομα, οι Λευτ. Λουκάς, Νικ. Φραντεσκάκης, αλλά και ο εθελοντής Στ. Κοντοθανάσης, με μηδενικό κόστος, κατασκεύασαν μια σύγχρονη ηλεκτρονική πύλη επικεντρωμένη στο δημότη, τον επισκέπτη και τον επαγγελματία.
Τους παραπάνω, όπως και τον αντιδήμαρχο Γ. Αθανασόπουλο, συνεχάρη χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Στ. Αναστασόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε πως την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση εργασίας με τους επαγγελματίες, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την καλύτερη  λειτουργία του ιστοτόπου, που θα βοηθήσει και οικονομικά τους δημότες.
Με τη νέα σελίδα αναβαθμίζεται η εξωστρέφεια του Δήμου Μεσσήνης, παρατήρησε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, αφού θα παρέχεται σειρά πληροφοριών για όλους. Μίλησε για την προβολή των Τοπικών Κοινοτήτων, για την προώθηση όλων των μορφών τουρισμού, αλλά και για τη διαδραστικότητα, αφού θα υπάρχει ημερολόγιο όπου θα αναρτώνται εκδηλώσεις. Μίλησε για τη δημιουργία της ανοιχτής κοινότητας, όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετέχει με σχόλια, παρατηρήσεις και παράπονα, ενώ θα γίνονται και μικρές ψηφοφορίες.
Όσον αφορά στην προβολή των επαγγελματιών, θα γίνεται με μηδενικό κόστος.                 
 
Παρουσίαση

Ο Λευτ. Λουκάς προχώρησε στην παρουσίαση του ιστοτόπου. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο δημότης μέσα από την ηλεκτρονική πύλη μπορεί να ενημερωθεί για:
-τις καθημερινές εξελίξεις του Δήμου
-την πορεία των έργων, την ένταξη νέων και τη σύνταξη μελετών
-το επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου, που υποδηλώνει το υγιές πλάνο της Δημοτικής Αρχής και τη διάθεση που έχει να ακολουθήσει τις εξελίξεις
-τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει, προκειμένου να συνδιαλλαγεί με τις υπηρεσίες του Δήμου
-τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν υπό την αιγίδα του.
Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μπορεί:
-να ενημερωθεί για τα τουριστικά αξιοθέατα του Δήμου (παραλίες, μνημεία, διαδρομές κ.λπ.)
-να εκτυπώσει το σύγχρονο τουριστικό οδηγό, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του τόπου
-να εντοπίσει σημεία ενδιαφέροντας σχετικά με τη διαμονή, τη διατροφή, τη διασκέδαση και την ψυχαγωγία του μέσα από τον επαγγελματικό οδηγό
-να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις που βασίζονται στις παραδοσιακές καλλιέργειες της περιοχής (Γιορτή Σύκου, Γιορτή Κρασιού κ.λπ.).
Ο επαγγελματίας μπορεί:
-να προωθήσει την επιχείρησή του
-να πληροφορήσει τον επισκέπτη για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του
-να αυξήσει την ανταγωνιστικότητά του.
Ο Νικ. Φραντζεσκάκης προχώρησε  στην ξενάγηση της σελίδας και στα όσα αυτή περιλαμβάνει, ενώ, όπως τονίστηκε, ξεχωριστό ρόλο έχει και το GIS (συγκεκριμένη εφαρμογή χρήσιμη για την ψηφιοποίηση των δικτύων, των ορίων οικισμών κ.λπ.).
 
Έτοιμη την 1η Νοεμβρίου

Ο ιστότοπος, που «ακούει» στο messini.gr, θα δοθεί ολοκληρωμένος σε χρήση την 1η Νοεμβρίου. Επειδή γίνονται δοκιμές, χρειάζεται να υπάρχει κωδικός για την πρόσβαση τις πρωινές ώρες, ενώ θα είναι ελεύθερη μετά τις 3.00 το μεσημέρι.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου